RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Onderlinge Jeugdbrandwedstrijd te Vinkeveen

Datum: 15 oktober 2006
Bron: Brandweer Vinkeveen
Vrijdagavond is in Vinkeveen een onderlinge wedstrijd georganiseerd voor een aantal jeugdbrandweerploegen uit de regio Utrecht. Omdat Vinkeveen de wedstrijd organiseerde, hoefde zij zelf niet te spelen.

De wedstrijd speelde zich af bij lasbedrijf van Rijn aan de Voorbancken in Vinkeveen. De eigenaar van het pand alarmeerde de brandweer toen hij rook vanuit zijn pand zag komen. Toen de eigenaar de brandweer aan zag komen, holde hij het pand weer in om zijn zoon te redden die nog in het pand aanwezig was. Tijdens zijn reddingspoging om zijn zoon in veiligheid te brengen, struikelde hij in zijn werkplaats en raakte bedwelmd door de rook. De eerste taak van iedere ploeg was het redden van eigenaar en zoon, die zij door middel van een (juiste) binnenverkenning in het pand konden vinden. Daarna was het de taak om de brand onder controle te krijgen en te blussen. De taken moesten veilig uitgevoerd worden en ook in een zo snel mogelijke tijd worden geklaard. Nadat iedere ploeg de slachtoffers had gered en de brand had geblust, volgde de prijsuitreiking in de kazerne van Vinkeveen.

De uitslag van de wedstrijd luidt:
1. Houten
2. Utrecht
3. De Bilt
4. Maarssen

De ploeg van Hagestein was deze avond helaas verhinderd.

"De jeugdbrandweer van Vinkeveen kan nog wel nieuwe leden gebruiken. Dus lijkt jouw de jeugdbrandweer wel iets? Ben je minimaal 14 jaar en woon je in Vinkeveen of Wilnis neem dan contact op met de jeugdbrandweer van Vinkeveen via [email protected].

Foto's: Joop Smit (BEDANKT)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug