RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Minister-president Balkenende brengt vandaag werkbezoek aan Groene Hart

Datum: 03 oktober 2006
Bron: Ingezonden stukken
Premier Balkenende bezoekt op 3 oktober 2006, namiddag (rondom 16:30-17:30uur), de polder Groot-Mijdrecht Noord. Dit werkbezoek staat in het teken van de grote opgaven waarmee het Groene Hart de komende jaren te maken krijgt, aldus de RVD.

De bewoners en kinderen van de polder Groot Mijdrecht Noord zullen dit werkbezoek aangrijpen om aandacht te vragen om de plannen die de provincie Utrecht heeft met de polder van tafel te krijgen. Deze plannen betreffen onder andere de mogelijkheid dat de polder in zijn geheel onder water wordt gezet, met alle gevolgen van dien voor bewoners, de natuur in het beschermde gebied Botshol en de mogelijke overlast van toekomstige wateroverlast en kwel in de polder Groot Mijdrecht Zuid. In deze polder liggen de belangrijkste woonkernen van Vinkeveen en Wilnis.

Op de route van de minister-president zullen de kinderen van de polder staan met een duidelijke boodschap naar de premier.

Verder zullen in de polder allerlei zaken zijn voorbereid die laten zien dat de bewoners van de polder het niet eens zijn met de plannen van de provincie.

De provincie behandelt bewoners en ondernemers als onmondige mensen. De indruk dat de provincie allang besloten heeft en dat iedereen, inclusief het college en de raad van de gemeente De Ronde Venen, overruled wordt, wordt elke keer bewaarheid. De bewoners accepteren dit niet en gaan door met haar strijd. Groot Mijdrecht Noord blijft groen en agrarisch. Omdat het kan !

De polder GMN bestaat uit globaal 120 boerderijen, bedrijven en woningen, waarin zo’n 150 tot 200 gezinnen wonen en werken.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug