RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Open dag Brandweer Uithoorn 30 september 2006

Datum: 30 september 2006
Bron: Brandweer Uithoorn
Op zaterdag 30 september a.s. gaan om klokslag 11.00 uur de deuren van de Brandweerkazerne open voor iedereen die een kijkje wil nemen achter de schermen van misschien wel het ‘meest beschreven beroep’ de brandweer.

De brandweermensen van Uithoorn zorgen er dit jaar voor dat jong en oud zich geen moment hoeven te vervelen. Zo is er als vanouds het bekende, maar O zo gevaarlijke ‘Vlam in het pannetje’. Hierbij krijgt menig ‘amateur kok’ de schrik in de benen wanneer hij of zij staat te koken en de vlammen om de oren vliegen. Op dat moment weet menigeen niet weten wat ze eigenlijk moeten doen. NIEUW is een heuse wedstrijd waarbij u uzelf zo snel mogelijk in een brandweerpak moet hijsen, een helm opzetten, laarzen aantrekken en u de beschermende handschoenen niet mag vergeten om vervolgens via een gereedstaande brandweerauto een échte vloeistofbrand te gaan blussen. De deelnemer die de vlammen het snelst dooft kan rekenen op een heuse Brandweer-wisseltrofee, die de winnaar het jaar daarop opnieuw mag verdedigen.

Daarnaast kan het publiek met eigen ogen zien hoe de brandweer, in samenwerking met de ambulancedienst, een ernstig ongeval met een auto te lijf gaat om slachtoffers, die vaak in een ernstige situatie verkeren, uit hun benarde positie te bevrijden. Maar er is meer te doen. Wat dacht u er van om eens met eigen ogen te zien hoeveel kracht er achter uw “bouwmarkt gasbusje” zit wanneer deze tot explosie komt. Of komt u liever gewoon veilig bij ons in de brandweerauto een rondrit te maken door Uithoorn.

Omdat wij weten dat het ook leuk is voor de kinderen zijn wij als brandweerkorps daar natuurlijk niet aan voorbijgegaan. Zo is er voor de jeugd speciaal uit Amstelveen de jeugdbrandweer aanwezig die de kids begeleidt tijdens het kinder-spuitspel waar ze een spuitdiploma kunnen behalen. Vergeet zeker de stand van de EHBO en de Dierenambulance niet te bezoeken. Bij de dierenambulance kunnen de kinderen hun gezicht laten schminken tot …… (vult u zelf maar in). Bent u verwoed brandweerverzamelaar of gek op ‘Bling Bling’ dan is er bij ons die dag een stand speciaal voor u. Van stropdassen tot blauwe wekkerzwaailampen en van stickers tot brandweerhelmen; er is van alles te koop.

Veel komt het niet voor bij ons op de kazerne, maar dansen kan natuurlijk bij een open dag als deze ook. PingWing producties zorgt voor een heerlijke sound.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan gewoon langs op zaterdag 30 september van 11.00 uur tot 16.00 uur aan de Zijdelweg 1 in Uithoorn. Tot dan.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug