RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweer organiseerd onderlinge wedstrijden Mijdrecht

Datum: 13 september 2006
Bron: www.petershotnews.nl
Binnen de brandweer in de noodwesthoek van de provincie Utrecht zijn negen brandweer-korpsen actief met onderlinge brandweerwedstrijden. Deze wedstrijden hebben tot doel om de onderlinge contacten te verstevigen en de vaardigheden te vergroten. De negen korpsen zijn onderverdeeld in drie poules van drie korpsen. Elk korps organiseert één keer per jaar voor een andere poule een wedstrijdavond.

Op dinsdagavond 13 september 2006 heeft de brandweerpost Mijdrecht een van deze onderlinge wedstrijden georganiseerd voor de brandweerkorpsen van Nigtevecht, SC Johnson en Wilnis.

Het scenario was zo dat er een personenauto was ingereden op een geparkeerde aanhan-ger. De bestuurder van de auto was niet aanspreekbaar en werd bedreigd door de brand die in de aanhanger was ontstaan. Hierdoor was het noodzakelijk om de bestuurder onder dek-king van een waterstraal te redden uit het voertuig. Hierna kon de brand in de aanhanger geblust worden. Als er goed verkend werd, was ook nog een gasfles in de aanhanger ont-dekt die gekoeld en verwijderd moest worden uit de aanhanger.

Uiteindelijk was de uitslag als volgt:

1. Wilnis met 1312 punten en een tijd van 32 minuten en 36 seconden.
2. Nigtevecht met 1308 punten en een tijd van precies 32 minuten
3. SC Johnson met 1236 punten en een tijd van 29 minuten en 4 seconden.

Foto's: Vincent van Beek
www.petershotnews.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug