RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brandweerdag De Ronde Venen

Datum: 15 september 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Op zaterdag 16 september is het weer zover! Dan wordt weer de landelijke Brandweerdag georganiseerd. Op deze dag kunnen de inwoners van de gemeente De Ronde Venen in Mijdrecht kennis maken met alle facetten van de brandweer. Van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn er demonstraties van bijvoorbeeld de jeugdbrandweer, de blusmiddelen en duikers. Ook wordt gedemonstreerd wat er gebeurt als men in huis een vlam in de pan krijgt en hoe deze geblust moet worden.

Ook voor kinderen is er op deze dag veel te beleven. Op basisscholen worden kleurplaten uitgedeeld. Bij inlevering van deze kleurplaat krijgen ze een plattegrond met daarop een parcours dat ze kunnen afleggen waarbij ze brandweertaken moeten uitvoeren. Na het afleggen van het parcours krijgen ze een diploma en een consumptiebon voor limonade. Ook de reddingsbrigade is op deze dag aanwezig.

Op deze dag vindt ook de Mijdrechtse Dweildag plaats. Op verschillende podia treedt VIOS op met dweilorkesten. Om 17.00 uur vindt op het Raadhuisplein een prijsuitreiking plaats van deze dweildag. De orkesten brengen hierbij gezamenlijk nog een nummer ten gehoor. ’s Avonds wordt de dag door middel van een barbecue en muziek feestelijk afgesloten op het Raadhuisplein om 18.00 uur. De barbecue zal plaatsvinden in de traditie van de ‘feuerwehrfesten’. Kaarten voor de barbecue zijn op deze dag verkrijgbaar bij Rendez-Vous en ’t Rechthuis.

Kortom: het belooft een gezellige en leerzame dag te worden voor jong en oud!

Het team van 0297-online.nl zal foto's maken tijdens de brandweer open dag in het centrum van Mijdrecht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug