RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aanhoudingen bij Feestweek Abcoude

Datum: 03 september 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
Abcoude - Tijdens de feestweek van Abcoude heeft de politie extra toezicht gehouden. Met name de vrijdag verliep onrustig en heeft de politie diverse aanhoudingen verricht.

Vrijdagmorgen rond 05.25 uur werden agenten aangesproken door een meisje dat overstuur was geraakt door het vervelende gedrag van een groep jongeren. Deze groep was eerder die avond ook al betrokken geweest bij een ruzie met een andere groep jongeren. Agenten besloten de jongeren hierop weg te sturen. De groep reageerde vervolgens agressief tegenover de agenten en begonnen te schelden.

Twee van hen, een 21-jarige Amsterdammer en een 28-jarige man uit Abcoude zijn voor belediging aangehouden. Toen hun vrienden probeerden de aanhoudingen tegen te gaan, is de politie in linie gaan staan en heeft de wapenstok moeten gebruiken om de groep op afstand te houden. Uiteindelijk besloten de jongeren naar huis te gaan. Hierbij hebben zij een politiemotor omvergegooid. De politie hield vier jongeren in de leeftijd van 17 tot 23 jaar uit Abcoude en Diemen aan.

Vrijdagavond om 23.00 uur zijn agenten naar een horecagelegenheid aan de Molenweg gestuurd voor een melding van een vechtpartij. Drie Amsterdammers van 43, 36 en 35 jaar zijn hiervoor aangehouden. Tijdens de aanhouding heeft de 36-jarige man een agent geschopt en moest de 35-jarige Amsterdammer geboeid worden omdat hij zich bleef verzetten. Allen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Tegen hen is proces verbaal gemaakt voor mishandeling.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug