RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Politie actief met controleren in nachtelijke uren

Datum: 20 augustus 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
Rijn & Venen - In de nacht van vrijdag 18 augustus op zaterdag 19 augustus heeft de politie volop op snelheid gecontroleerd in het westelijke deel van onze provincie.

Doel van de controle is levensgevaarlijk en asociaal rijgedrag aan te pakken. Vooral in de rustige uren wordt met name op provinciale wegen de maximumsnelheid fors overtreden. Veel overtreders werden door motorrijders staande gehouden en direct geconfronteerd met hun gedrag. Tijdens de controle tussen 19.30 uur en 02.30 uur zijn in totaal 1123 passanten gecontroleerd. Uitschieter was een snelheid van 151 km/h waar maximaal 80 mag worden gereden.

Daarnaast kregen 80 bestuurders een bekeuring vanwege te hoge snelheid. Van drie van hen is het rijbewijs ingevorderd. Dertien andere bestuurders werden staande gehouden voor rijden zonder gordel (1), overschrijden van de doorgetrokken streep (7), niet-handsfree bellen (2), lichtsignalen geven (1), rijden onder invloed (2) en door rood rijden (1).

Met het nieuwe ANPR-voertuig van de RVD, dat automatisch kentekens kan herkennen, werd een gestolen voertuig herkend. De bestuurder moest stoppen en werd aangehouden, de auto is in beslag genomen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug