RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Man aangehouden voor oplichting in Vinkeveen

Datum: 20 augustus 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
Vinkeveen - Een 42-jarige Amsterdammer is vrijdag aangehouden op verdenking van oplichting van een bedrijf aan de Vinkenkade.

Omstreeks 12.00 uur kwam de man enkele artikelen ruilen die hij eerder zou hebben gekocht bij het bedrijf. Hij beschikte echter niet meer over een kassabon. Omdat de artikelen duidelijk afkomstig waren van het bedrijf, wilde de eigenaar niet moeilijk doen en retourneerde het geld.

Een medewerkster die het niet vertrouwde, ging de man nog achterna en zag dat hij het geld in een sok stopte en vervolgens in een gereedstaande auto stapte en wegreed. De vrouw noteerde het kenteken en belde de politie. Later bleek dat de artikelen, ter waarde van 110 euro, uit de winkel waren gestolen.

De politie trof de verdachte even later lopend aan langs de Provinciale weg N201 richting Mijdrecht. Zijn kleding was drijfnat. Hij bleek in een sloot te zijn gevallen. De verklaring die de man gaf voor zijn natte pak en zijn ruilactie in de winkel, riep zoveel vraagtekens op, dat hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man is in verzekering gesteld.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug