RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Officiële informatie over ongeval Vinkekade Vinkeveen

Datum: 20 augustus 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
De politie heeft zondagmidddag het volgende bekend gemaakt over het ongeval wat vrijdagavond heeft plaats gevonden:

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Vinkenkade is vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Vinkeveen om het leven gekomen. Vier andere inzittenden van de auto raakten zwaar gewond. De 18-jarige bestuurder uit Vinkeveen bleef nagenoeg ongedeerd.

De gewonden zijn een 19-jarige man uit Vinkeveen, een 17-jarige meisje uit Baambrugge, een 17-jarige jongen uit Wilnis en een 16-jarig meisje uit Mijdrecht. Allen liggen nog in het ziekenhuis, twee van hen in kritieke toestand.

Om 22.20 uur kwam bij 112 de melding binnen van een ernstige aanrijding. Getuigen verleenden eerste hulp. De politie trof een zeer zwaar beschadigde auto aan. Met behulp van ambulancepersoneel en brandweer werden de slachtoffers uit het wrak gehaald. De traumahelikopter arriveerde voor assistentie. Voor de 16-jarige jongen kwam hulp te laat: hij overleed ter plaatse. De andere slachtoffers zijn per ambulance naar verschillende ziekenhuizen in Amsterdam vervoerd.

De bestuurder werd aangehouden. Een blaastest wees uit dat hij niet te veel had gedronken. Hij is eveneens naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Daar werd ook een standaardbloedproef afgenomen om te controleren of hij mogelijk onder invloed was van andere middelen dan alcohol.

Technisch onderzoek wees uit dat de auto kennelijk met hoge snelheid over een verkeersdrempel was gereden, waarna hij enkele meters verderop in de rechterberm terecht was gekomen. Vervolgens was hij tegen een betonnen brugleuning aan gereden. Op dat stuk geldt een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur. Een waarschuwingsbord voor drempels was omgedraaid. De bestuurder had dat dus niet kunnen zien. Het rijbewijs van de Vinkevener is ingevorderd. De politie zet het onderzoek voort.

Klik hier om het condoleance register te tekenen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug