RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Inbrekers gearresteerd na wilde achtervolging Amstelhoek

Datum: 16 augustus 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
Amstelhoek - De politie heeft dinsdag met hulp van een omstander vier verdachten van een woninginbraak in Abcoude aangehouden.

Omstreeks 15.35 uur kreeg de politie de melding dat bewoners van een woning aan het Botshol vier inbrekers hadden overlopen. De mannen liepen weg en stapten in een auto en probeerden zo hun vlucht te vervolgen.

Agenten gingen ter plaatse en zagen onderweg een auto rijden die gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De bestuurder reed met hoge snelheid, negeerde rode verkeerslichten en had geen oog voor overige weggebruikers. Een agent wilde vanwege het gevaar op de weg al bijna de achtervolging staken, maar zag vervolgens dat de bestuurder bij Amstelhoek een doodlopende straat (Amstelkade) inreed. De agent ging achter de auto aan en vorderde de inzittenden om uit de auto te komen.

Dit weigerden ze en de agent heeft daarop met getrokken dienstwapen de mannen uit de auto gepraat. Hij kreeg hulp van een omstander die de sleutels uit het contact haalde en zijn auto zodanig had geparkeerd dat de weg voor de verdachten versperd werd.

Na de komst van meerdere agenten konden de vier verdachten uit Capelle aan den IJssel, in de leeftijd van 18 tot 38 jaar, worden overgebracht naar het politiebureau.

Daar zijn ze ingesloten en in verzekering gesteld. De zaak is in onderzoek.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug