RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Dievenclub op de Plassen

Datum: 24 juli 2006
Bron: Politie Rijn & Venen
VINKEVEEN – In de vroege morgen van zondag 23 juli zijn zes jongens uit Almere, Haarlem, Amsterdam en Vinkeveen, in de leeftijd van 13 tot 17 jaar oud en een 20-jarige man uit Almere aangehouden voor diefstal van een waterdichte ton met persoonlijke bezittingen, zwemvesten en een krat bier.

Omstreeks 04.50 uur kreeg de politie de melding dat op één van de eilanden in de Vinkeveenseplassen een groep jeugd vervelend was en dat zij waren aangehouden door een getuige.

De jongeren hadden eerder die avond overlast veroorzaakt met vuurwerk. Toen een 23-jarige man uit Haarlem daar wat van zei, kreeg hij een bierfles naar zijn hoofd gegooid. Ook hadden getuigen gezien dat de groep spullen uit tenten hadden gestolen en een camera in het water hadden gegooid. Agenten gingen per boot naar het eiland en hielden de zeven verdachten aan. Zij zijn allen ingesloten voor verhoor en van de minderjarige verdachten zijn de ouders in kennis gesteld. De gestolen goederen werden teruggevonden. Ook troffen de agenten een neppistool en mes aan. De zaak wordt nader onderzocht.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug