RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Grote oefening Aalsmeer

Datum: 19 juli 2006
Bron: Jeroen van Seben
Afgelopen maandagavond heeft de brandweer Aalsmeer een grote oefening georganiseerd in de Bloemenveiling. Het betrof de oefening zeer grote brand met diverse ongevallen en gewonden.

Volgens het scenario ontstond er een explosie in een lasapparaat waarna brand ontstond in de fustafdeling van de Firma Baardse. Bij de explosie raakte iemand zwaargewond. Vrijwel tegelijkertijd reed een medewerker met een electro trekker door de schrik via een laad dock naar buiten. Hij raakte daarbij bekneld onder zijn voertuig. De brand sloeg daarna door na het parkeerdek, aldaar raakte een automobilist van de weg door de vele rook. Hij raakte daarbij bekneld en zijn bijrijder werd uit de auto geslingerd en belandde acht meter lager op het wegdek.

Toen bleek dat de bedrijfsbrandweer en de brandweer van Aalsmeer de brand niet konden houden werd er al snel opgeschaald naar middelbrand, grote brand en zeer grote brand. Dat houd in dat er vanuit de gehele regio voertuigen naar de ramplek toe komen om hulp te verlenen. In dit geval werden dat de korpsen; Aalsmeer, Uithoorn, Rijsenhout, Amstelveen en Amsterdam. Vanuit Amstelveen en Amsterdam werden ook de verbindingscommando wagens opgeroepen om een mobiele commandopost op te zetten. Ook kwamen er diverse ambulances, een Officier van Dienst - Geneeskundig en het Mobiel Medisch Team.

De bedrijfsbeveiliging zorgde voor de diverse begeleidingen vanaf de ingang naar het plaats incident.

Foto's: Jeroen van Seben & Marvin van Loevezijn
www.petershotnews.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug