RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Winkels ontruimd wegens gaslek Abcoude

Datum: 06 juli 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
ABCOUDE – Wegens een gaslek op de Stationsstraat, zijn woensdagmiddag tien naburige winkels ontruimd. Ook is de weg een aantal uur afgesloten geweest voor verkeer uit voorzorg en om de brandweer en het gasbedrijf hun werkzaamheden te kunnen laten uitoefenen.

Omstreeks 08.50 uur kwam bij de politie en brandweer een melding binnen van een gaslucht ter hoogte van een woning. Toen de agenten arriveerden, was de brandweer al bezig metingen te verrichten. Daaruit bleek dat het lek in een woning moest zitten. Omdat de bewoners op vakantie waren, werd door de hulpofficier toestemming verleend om de woning binnen te treden.

De brandweer tikte een ruitje in. Eenmaal binnen bleek het lek toch niet in deze woning te zijn. Daarop werd met toestemming van de hulpofficier de naastgelegen woning betreden, waar eveneens niemand thuis was. De gaslucht leek uit het toilet te komen. Daarop werd het riool geïnspecteerd, waar een hoge concentratie gas werd gemeten. Op dat moment, omstreeks 11.30 uur, werd besloten tot ontruiming van de winkels.

Het gasbedrijf startte met graven onder het trottoir ter hoogte van de tweede woning en stuitte op een lagedrukleiding. Hierin bleken meerdere gaten te zijn gesmolten door de kortsluiting van maandagochtend 3 juli, waardoor een deel van Abcoude zonder stroom kwam te zitten. Een buis van vijf meter is vervangen. De vervanging van nog eens twintig meter gasbuis wordt versneld uitgevoerd. Omstreeks 15.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer. Het gasbedrijf heeft tot 17.00 uur nodig gehad om de reparatiewerkzaamheden te voltooien.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug