RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Rabo Rap en Ruig Race 2006 groots spektakel

Datum: 03 juli 2006
Bron: 0297-online.nl

Afgelopen weekend vond in De Ronde Venen de Rabo Rap & Ruig Race plaats. Zaterdagmorgen om 10 uur kregen de deelnemers een bouwpakket uitgereikt bestaande uit 6 triplexplaten, 1 plaat buigtriplex, panlatten, touw, schroeven, polyesterhars en divers ander klein materiaal. Met dit pakket moesten de deelnemers een vaartuig maken. De een ging voor de snelheid de ander voor creativiteit. Het was de bedoeling dat de deelnemers zich zo veel mogelijk hielden bij de materialen die in het pakket zaten, enkel mochten materialen ter verfraaiing van het vaartuig gebruikt worden.

Op zondag waren weer duizenden bezoekers naar zandeiland één in Vinkeveen gekomen om de vaartuigen te zien strijden. Net als voorafgaande jaren was er weer te zien hoe creatief de deelnemers zijn met het bouwpakket, zo zagen we dit jaar ondermeer: De Wuppieboot, De Jamaicaanse Coolrunnings Bobslee, een Amsterdamse City Tender, een echt spuwende draak, een Loveboat, een spaarvarken en een schoolbus. De snelheidprijs was dit jaar voor het lieveheersbeestje van jachthaven Omtzigt met een tijd van 1.44 minuten haalden zij een heus record. De originaliteitprijs was dit jaar voor The Art of Cooking, deze maken niet alleen heerlijke hapjes maar ook erg mooie boten. Zij bewezen dit met hun Amsterdamse City Tender.

Uiteraard kan dit evenement niet worden georganiseerd zonder sponsors, bij deze willen wij dan ook danken: Firma Zaal, Firma Ruizendaal, Dirk Stam, The Art of Cooking, Bos containers, De Dissel, Richards tuinaanleg, Homan, A-side media & 0297-online.nl, Rabobank Veenstromen (hoofdsponsor).

Ook bedanken wij: De duikers van Scuba-academie, EHBO, Reddingsbrigade, Deelnemers, Midpoint FM & TV, Jac. Dekker, Jan van Breukelen, Ingrid Lambregts, Hans van Vliet en Peter Bakker.

Het is een beetje vroeg maar zet het maar vast in uw agenda, want volgend jaar is de Rap & Ruig Race op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Inschrijven kan vanaf 1 februari 2007 via de website www.rapenruig.nl

Klik hier voor alle foto's.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug