RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Inbrekers gearresteerd na achtervolging Aalsmeer

Datum: 29 juni 2006
Bron: Politie Amsterdam Amstelland
In de nacht van woensdag op donderdag werden drie mannen (30, 32 en 33 jaar) gearresteerd die worden verdacht van een inbraak in een winkel op het Ecuplein in Amsterdam.

Na een achtervolging eindigde de rit op het terrein van een jachthaven in Aalsmeer. De verdachten konden met behulp van een hulpvaardige burger en twee politiehonden worden ingerekend. Zij zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De wijkteamrecherche van Bureau Meer en Vaart heeft de zaak in onderzoek.

Even voor twee uur werd de politie gealarmeerd over een inbraak in een winkel aan het Ecuplein. Drie mannen die in een auto wegscheurden werden door een agent in burger opgemerkt. Die zette de achtervolging in en wist de vluchtauto te volgen tot een jachthaven in Aalsmeer. Het drietal verliet de auto en probeerde de agent af te schudden door over een hek te klimmen. Eén dader werd door de diender gepakt waarna een worsteling ontstond. Terwijl hij probeerde de agressieve inbreker onder controle te brengen vluchtten de andere twee het terrein op. De agent in burger kreeg hulp van een voorbijganger die de vechtersbaas onderuit wist te treken. Met zijn hulp kon de man in de boeien worden geslagen.

Inmiddels arriveerden meerdere politieenheden waaronder een hondengeleider. Die zette een speurhond en een politiesurveillancehond in. Het terrein van de jachthaven werd afgespeurd waarbij al vrij snel een tweede dader in de bosschages werd ontdekt. De derde verdachte, die zich had verstopt onder een auto, werd door de surveillancehond opgespoord.

Eén van de arrestanten bleek nog voor 121 dagen gevangenisstraf gesignaleerd te staan. Bij de inbraak is geen buit gemaakt. De agent in burger raakte lichtgewond.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug