RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Zakkenroller Mijdrecht, getuigen gezocht

Datum: 28 juni 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
MIJDRECHT / WOERDEN – Op dinsdag 27 juni werden een bejaarde vrouw en een oudere man het slachtoffer van zakkenrollerij.

Rond 11.15 uur werd een 80-jarige uit Mijdrecht bij de toegang tot een appartementencomplex op de Hoofdweg in Mijdrecht aangesproken door een meisje. Zij vroeg de vrouw in gebrekkig Engels de weg. Terwijl zij aan de praat waren, kwam een jongeman vlak naast de vrouw staan. Hij hoorde kennelijk bij het meisje, want toen het gesprek was afgelopen, liepen zij samen weg.

De bejaarde vrouw ging vervolgens haar woning binnen en ontdekte toen dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen. Zij is direct naar de bank gegaan om haar bankpasje te laten blokkeren, maar toen bleek al een flink bedrag van haar rekening te zijn opgenomen.

Signalement van het meisje:

Blank, 17 – 20 jaar, ± 1.65 meter, lichtkleurige ogen, tenger postuur, blond kort sprietig geknipt haar, roze met blauw gebloemd jurkje tot over de knie. Zij sprak gebrekkig Engels;

Signalement van de jongeman:

Blank, ± 25 jaar, 1.80 – 1.85 meter, donkerblond kort haar, stevig postuur. Hij droeg een zwarte broek, een donker shirt en een zwart lederen heupjack. Het slachtoffer had het idee dat het tweetal afkomstig was uit Oost Europa.

Aan het eind van de ochtend reed een 71-jarige man uit Woerden met zijn scootmobiel op de Westdam. Daar werd hij aangesproken door een buitenlandse jonge vrouw en man. Zij vroegen hem de weg en de man liep opvallend vaak om de scootmobiel van de Woerdenaar heen. De 71-jarige man verstond het tweetal niet en reed vervolgens zachtjes door. Op de Emmakade klampten zij hem weer aan, maar de Woerdenaar reed weer door.

Thuis aangekomen, bemerkte hij dat hij zijn bankpasje kwijt was. Hij is daarop naar de bank gegaan om de pas te laten blokkeren. Daar bleek dat de verdachten zijn rekening al hadden leeggehaald. Geluk bij een ongeluk was, dat er slechts een klein bedrag op zijn rekening stond.

De politie sluit niet uit dat de bovengenoemde zaken door dezelfde verdachten zijn gepleegd. Getuigen van het zakkenrollen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug