RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Paard in de sloot, brandweerman gewond Aalsmeer

Datum: 23 juni 2006
Bron: Edwin van Willegen
Vrijdagmorgen rond 07:30 uur kreeg de brandweer een melding dat er een dier in het water zou liggen in de Spoorlaan in Aalsmeer.

Ter plaatse bleek het te gaan om een paard te water. De eigenaresse had al geprobeerd het paard eruit te krijgen, maar dat was niet gelukt. De brandweer probeerde het dier eerst op de plaats waar hij lag om hoog te krijgen maar dat lukte niet. Daarom hebben ze het paard proberen te verplaatsen naar een ondieper stuk van de sloot. Het paard kreeg daar een brandweerslang onder zijn kont en werd met een tik op zijn kont naar boven getrokken.

Bij het uittrekken van het paard kwam een brandweerman ten val, het paard ging toen net zijn kant op en kwam op de rug van de brandweerman terecht met zijn benen en daarna ook nog een keer op zijn hand. Met de brandweerman ging het in de eerste instantie wel goed. Hij had zijn hand gekoeld met water. Nadat ze net vertrokken waren voelde de brandweerman zich toch niet zo goed. De brandweer heeft toen toch nog een ambulance besteld en is ter plaatse gekomen. Het ambulance personeel heeft hem voor de zekerheid mee genomen naar het ziekenhuis met onbekend letsel.

Foto's: Edwin van Willegen
www.petershotnews.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug