RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gewestelijke wedstrijden jeugdbrandweer

Datum: 22 juni 2006
Bron: Brandweer DRV
Op zaterdag 17 juni 2006 hebben de jeugdbrandweren van Vinkeveen en Mijdrecht deelgenomen aan de gewestelijke jeugdbrandweerwedstrijden in Gouda. Plaatsing hiervoor was het gevolg van een tweede plaats tijdens de voorrondes in april en mei 2006.

Het object Aspiranten Lage Druk was geënsceneerd in een leegstaand bedrijfspand en werd bewoond door enkele krakers. Op de begane grond was brand uitgebroken. Hierdoor was een gedeelte van het pand ingestort, waardoor de toegang naar de verdieping geblokkeerd was. Nadat een andere toegangsweg was gevonden, bleek op de verdieping een branduitbreiding te zijn. Nadat hier ook een straal was ingezet, kon een slachtoffer gered worden.

Doordat tijdens gewestelijke wedstrijden enkele moeilijkheden worden ingebouwd in de te spelen wedstrijd, worden uiteraard ook enkele fouten gemaakt. Dit varieert van het niet tijdens de toegestane tijd (30 minuten) blussen van de brand tot het onveilig redden van het slachtoffer. Beide Rondeveense ploegen hebben een foutje gemaakt, waardoor zij reglementair teruggezet werden in de uitslag.

De ploeg van Mijdrecht eindigde op de 8e plaats en Vinkeveen eindigde op de 6e plaats. Hiermee eindigde het seizoen voor allebei de ploegen omdat alleen de eerste vijf ploegen doorgaan naar de landelijke wedstrijden.

De jeugdbrandweer van Mijdrecht is voornemens om in oktober met een nieuwe ploeg junioren te beginnen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar enkele enthousiaste jongens of meisjes in de leeftijd van 12 of 13 jaar.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug