RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Gemeente De Ronde Venen organiseert brandweerwedstrijd Duiken

Datum: 20 juni 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Op zaterdag 24 juni organiseert het brandweerkorps van de gemeente De Ronde Venen, op verzoek van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité, de brandweerwedstrijd Duiken. De wedstrijd is een tweede voorselectie en vindt plaats op een nog geheime plek. De winnende ploegen zullen door gaan naar de Landelijke wedstrijd op 16 september.

Naast het blussen van branden is onder andere het optreden bij waterongevallen een belangrijk specialisme van de brandweer. Een duiker van de brandweer komt niet elke dag in actie. Ze moeten echter wel altijd op scherp staan, zowel mentaal als fysiek. In noodgevallen is een adequaat optreden noodzakelijk en soms zelfs van levensbelang. Er wordt daarom regelmatig geoefend. De brandweerwedstrijden zijn hier een goede aanvulling op.

Tijdens een wedstrijd is het mogelijk de werkelijkheid zo dicht mogelijk te benaderen. Een ander voordeel is dat door het wedstrijdelement het gevoel van onder de druk te moeten presteren wordt bevorderd.

Het brandweerkorps van de gemeente De Ronde Venen heeft een realistisch scenario bedacht en klaarliggen. De duikwedstrijd zal plaatsvinden op de Botsholsedijk te Vinkeveen. Aan de wedstrijd nemen 8 ploegen deel. De ploegen komen uit Zaanstad, Wageningen, Woerden, Elburg, Lelystad, Westland, Tholen en Nederhorst den Berg. De vier beste ploegen plaatsen zich voor de landelijke wedstrijd op 16 september.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug