RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Veel vernielingen Ronde Venen

Datum: 07 juni 2006
Bron: Politie Regio Utrecht
WILNIS – Drie meisjes en twee jongens zijn zaterdagmorgen op het Zorggras aangehouden omdat zij een rookbom bij een buurtbewoner door het kattenluik hadden gestopt. Omstreeks 04.00 uur werd de politie gebeld. De jongeren waren inmiddels al een woning in de buurt binnen gegaan. Agenten deden nog een poging om te bemiddelen in de schade, maar de jongeren, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar oud, ontkenden dat zij verantwoordelijk waren voor de rookbom. Daarop zijn ze aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Ook op andere plaatsen in de Ronde Venen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vernielingen gepleegd. In winkelcentrum Zuiderwaard aan de Plevierenlaan in Vinkeveen zijn ruiten ingegooid door onbekenden. In Mijdrecht was het raak op de Hofland. De ruiten van een horecagelegenheid sneuvelden en een auto werd besmeurd met eieren.

VINKEVEEN – Zaterdagavond zijn drie jongens uit Uithoorn, van 14 en 15 jaar oud, aangehouden omdat zij alcohol nuttigden op de openbare weg.

De politie kreeg de melding dat jongeren vernielingen pleegden op de Baambrugse Zuwe. In de omgeving troffen agenten het drietal aan terwijl zij sterke drank aan het nuttigen waren. Omdat zij zich niet konden identificeren, zijn ze meegenomen naar het politiebureau. Of er vernielingen zijn gepleegd en of de jongens hiervoor verantwoordelijk zijn, is onbekend. In overleg met de ouders zullen ze naar Bureau Halt worden gestuurd. Het is onbekend of de jongens ook vernielingen hebben gepleegd.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug