RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Oproep brandweertentoonstelling

Datum: 31 mei 2006
Bron: Ingezonden stukken
De brandweerkorpsen in Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen en de Historische Vereniging zijn al een tijdje druk bezig met het organiseren van een groot op te zetten tentoonstelling over het brandweerwezen in De Ronde Venen.

Het gaat daarbij om een tentoonstelling waarin aanschouwelijk wordt gemaakt hoe de brandweer tegenwoordig werkt en hoe dat vroeger ging. Vroeger werd er alleen maar met water geblust en moesten er vaak kunststukjes uitgehaald worden om aan water te komen. Ook het materiaal van toen is niet meer te vergelijken met dat van nu. Hoe weet de brandweer bijvoorbeeld met welke stoffen ze te maken hebben wanneer er sprake is van brand in een tankauto ,winkel of bedrijf? Hoe weten ze wanneer er gevaar is voor ontploffingen? Hoe weten ze dan met welke middelen in zo'n geval een brand geblust moet worden. Welke hulpmiddelen worden gebruikt ?

Kortom allemaal vragen die op de tentoonstelling worden beantwoord. Om het visueel mooier te maken zijn we op zoek naar nog meer materiaal. Naar bijvoorbeeld foto's van branden (ook van lang geleden) waar onze lezers getuige van zijn geweest of dingen die met die branden te maken hadden. Wij vragen de medewerking van de lezers van dit blad. Kunt en wilt u ons helpen neemt u dan contact op met Ed Swaab, [email protected], Let wel het gaat om branden in De Ronde Venen. Wij stellen U medewerking zeer op prijs en bijvoorbaat danken wij U.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug