RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Duikers Ronde Venen en Aalsmeer oefenen op Westeinderplassen Aalsmeer

Datum: 28 mei 2006
Bron: www.petershotnews.nl
Op zaterdagmiddag 27 mei is er een grote oefening gehouden op de Westeinderplassen in Aalsmeer met de brandweerkorpsen Aalsmeer (met een boot), Ronde Venen (duikteam) en de politieboot van Aalsmeer.

Bij de oefening ging het om een pleziervaartuig die was geëxplodeerd. Er zaten drie mensen aan boord en een gasfles. Twee slachtoffers lagen te dobberen in het water en 1 was verdronken.

De oefening verliep erg goed. De brandweer had snel de boot in het water en is naar de plek gevaren. Op de plek kwamen ook duikauto’s van Ronden Venen. Die hadden al snel een duiker in het water die snel naar een van de slachtoffers was gezwommen. De andere slachtoffer is gered door de brandweerboot. Hierdoor waren de slachtoffers snel gered. Het slachtoffer dat verdronken was was kort daarna ook gered. Het zoeken naar de gasfles duurde wat langer. Ze hebben de gasfles niet gevonden. De brandweer Ronde Venen heeft deze gasfles geschonken aan de brandweer Aalsmeer. De gasfles gaan ze een keer op een zomerse oefenavond er uit vissen.

Het was een leerzame oefening voor beide korpsen.

Foto's: Edwin van Willegen

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug