RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brand in bedrijfspand Uithoorn (middelbrand)

Datum: 24 mei 2006
Bron: www.petershotnews.nl
Op dinsdag 23 mei om 21.52 uur werd de brandweer van Uithoorn opgeroepen met Prio 1 voor een binnenbrand op het industrieterrein.

Omdat er een korpsavond in de brandweerkazerne was kon de brandweer binnen 1 minuut uitrukken. Van de alarmcentrale kregen de TS622 en de HV682 te horen dat het zou gaan om een brand bij Hoya lens en dat er een explosie zou zijn geweest. Toen de brandweer daar ter plaatse kwam kon men meteen zien dat het niet om Hoya lens ging maar om het pand erachter.

Door de alarmcentrale was op voorhand al middelbrand gemaakt en binnen korte tijd werd er ook met de TS621 uitgerukt. Na een deur te hebben open gezaagd met een kettingzaag kon de brandweer een binnen verkenning gaan doen. In het pand stond een stelling met papier, pallets en andere verpakkings materialen in de brand.

In de loods stonden ook een viertal vrachtwagen combinaties, een van de combinaties stond der mate dicht bij de vuurhaard dat deze vlam had gevat. Hierdoor zijn een aantal achter banden geklapt en dit is waarschijnlijk de explosie geweest die men gehoord heeft. De hoogwerker van brandweer Amstelveen is ook ter plaatse geweest, deze is opgesteld om het dak in de gaten te kunnen houden.

Het nablussen nam nog geruime tijd in beslag. Om 01.30uur was de klus geklaard voor de brandweer en konden de voertuigen weer terug keren naar de kazerne.

Foto's: Peter Bakker (A-side media)

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug