RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Jeugdbrandweer Vinkeveen 2e op wedstrijden

Datum: 15 mei 2006
Bron: Brandweer DRV
Afgelopen zaterdag 13 mei 2006 is de jeugdbrandweer van Vinkeveen 2 e geworden op de provinciale wedstrijd in Purmerend.

Er werd een brand gemeld bij een bedrijf op het industrieterrein van Purmerend. Eenmaal daar aangekomen waarschuwde de bevelvoerder de sleutelhouder voor de sleutels en informatie over het betreffende pand.

Nummer 1 & 2 (aanvalsploeg) zijn na het openen van de deur naar binnen gegaan voor een binnenverkenning. Daar vonden zij de brandhaard in een magazijn met uitbreiding vermoedelijk naar boven omdat de brand helemaal tegen het plafond van het magazijn aan zat.

Nummer 3 & 4 (waterploeg) waren intussen de toevoer van het water aan het opbouwen. Dat is de slang vanaf de pompbediende naar het verdeelstuk, die 1 & 2 hadden meegenomen, het terrein op.

Toen er water op het verdeelstuk stond en 1 & 2 weer buiten waren na de binnenverkenning heeft de bevelvoerder nummer 1 & 2 met de 1 e straal ingezet op de brandhaard om de brandhaard te blussen en verdere uitbreiding te voorkomen en om dekking te geven voor 3 & 4 die via de naastgelegen trap met de 2 e straal naar boven gingen om de uitbreiding te blussen.

Alles ging goed, de brand was snel onder controle en vrij kort daarna was de brand ook echt uit. Allebei de ploegen, 1& 2 en 3 & 4, konden gaan ventileren. Dat is alle deuren en ramen open zetten om alle rook uit het pand te laten gaan.

Het was nu tijd om alle aanvalsslangen te gaan opruimen. Nummer 1 was als eerste klaar met zijn slang op te rollen. Samen met nr.1 ging de bevelvoerder een naverkenning doen om te kijken of alles echt nog steeds uit was en het vuur niet opnieuw was opgelaaid.

De rest van de ploegleden stelde zich achter het verdeelstuk op. Nummer 1 kwam hier als laatste bij staan omdat hij met de bevelvoerder mee was naverkennen. De bevelvoeder gaf het commando “inpakken” dat is het teken dat dan de toevoer opgeruimd gaat worden en de pompbediende zijn spullen op gaat ruimen die hij gebruikt had om water te krijgen uit een ondergrondse brandkraan.

Na 26 minuten en 44 seconden was de gehele ploeg teruggekeerd in de kazerne en voor uitrukken gereed zoals in vaktermen wordt gezegd. Dit was tevens het einde van de wedstrijd en de gehele ploeg kon gaan douchen.

De ploeg bestond uit:

Bevelvoerder (B): Sven Pothuizen
Pompbediende (P): Remco Borst
Nummer 1 (1): Danny Voorbij
Nummer 2 (2): Jelle Oldenburger
Nummer 3 (3): Ferry Pauw
Nummer 4 (4): Bart van Asselen
Reserves: Melissa Swerts en Arjan Lommers.

Met de prijsuitreiking stond iedereen vol zenuwen te wachten op het eindresultaat. We kunnen na de wedstrijddag zeer tevreden zijn met het resultaat; wij zijn 2 e geworden op de provinciale wedstrijd en we gaan nu door naar de gewestelijke wedstrijd op 17 juni in Gouda.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug