RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Brand op boot Aalsmeer

Datum: 15 mei 2006
Bron: www.petershotnews.nl
Zaterdagmiddag kreeg de brandweer van Aalsmeer een melding dat er ergens op de Westeinderplas een boot in de brand zou staan.

Bij de politie kwam de melding dat er nog mensen in de boot waren en dat de boot tussen de Blauwe Beugel en de Grote Poel in zou liggen.

Daarop is de tankautospuit van Aalsmeer naar de Aalsmeerderdijk gereden in Rijsenhout, de Hulpverleningswagen naar het einde van de Uiterweg en de brandweerboot is op volle snelheid die richting opgevaren en ook de politieboot is ook ter plaatse geweest.

Het betrof een Tjalk van 18 meter lang en de eigenaar had de benzinetank bijgevuld op zijn boot, daarna had hij de generator elektrisch gestart. De eigenaar ging naar zijn eiland en toen hij net op de kade stond was er plotseling een explosie waarna een korte maar hevige brand ontstond.

Bij de explosie raakte niemand gewond. De eigenaar en toegesnelde buren van omliggende eilanden zijn meteen begonnen met het blussen van de brand met emmers water en poederblussers, de vrouw van de eigenaar heeft de brandweer gebeld, waarop de brandweer Aalsmeer met groot materieel is uitgerukt.

Eenmaal ter plaatse heeft de brandweer Aalsmeer het nablussen overgenomen en hebben met behulp van de warmtebeelcamera een goede controle gedaan op eventuele verborgen vuurhaarden. Tevens zijn er metingen verricht op vluchtige stoffen, omdat het vermoeden bestond dat de explosie zich had voorgedaan, omdat er benzine in het vooronder van het schip was gelopen.

Foto's: Jeroen van Seben
www.petershotnews.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug