RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vissen rondom het Zijdelmeer Uithoorn

Datum: 09 mei 2006
Bron: Gemeente Uithoorn
Het Zijdelmeer is een geliefkoosde plek om te vissen. Vooral voor het vissen op karpers is het Zijdelmeer wijd en zijd bekend. De visser heeft zich echter aan diverse regels te houden.

Vergunningen
Zo staat er in de Visserijwet een groot aantal regels waar een hengelaar zich aan heeft te houden. Om in het binnenwater te mogen vissen heeft elke hengelaar een vergunning nodig voor het water waar u wilt vissen. De vergunning voor het vissen rond het Zijdelmeer is te verkrijgen bij de Amsterdamse hengelsportvereniging. Zij hebben de visrechten van het Zijdelmeer. Daarnaast heeft u een vergunning voor de hengels nodig.

Verboden
Op grond van de wet op openluchtrecreatie is het niet toegestaan om tussen zonsondergang en zonsopgang in een kampeermiddel te verblijven. Nachtvissen is wel toegestaan; u mag alleen niet in tenten en andere kampeermiddelen gedurende de nacht verblijven. Wel mag u gebruik maken van een paraplu, die aan alle zijden open is. Daarnaast geldt er een verbod om open vuur te maken. Bij overtreding worden er boetes uitgedeeld.

Goed gedrag
Na het vissen dient u al het vuil mee te nemen. Verder vragen wij van u om de natuur rondom de visplaats niet te verstoren.

Meer informatie
Via de links in de rechterbalk krijgt u meer informatie over wat mag en niet mag. En over het verkrijgen van de diverse vergunningen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug