RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Tijdelijke hondenborden Uithoorn

Datum: 03 mei 2006
Bron: Gemeente Uithoorn
In Uithoorn zijn de hondenroutes en honden losloopgebieden duidelijk aangewezen met opvallende borden en paaltjes. Ook dit jaar worden de tijdelijke hondenborden op nieuwe locaties geplaatst.

De algemene regels
Op deze routes en gebieden is het niet nodig om uitwerpselen op te ruimen. Daarnaast kunnen honden in de losloopgebieden lekker ronddollen. De paaltjes met rode (uitlaatroute) en groene (losloopgebied) plaatjes geven de grenzen aan. Overal elders moet uw hond altijd zijn aangelijnd en moet u de uitwerpselen opruimen. Speelplaatsen zijn verboden terrein.

Tijdelijk bord
Veel hondenbezitters houden zich goed aan de regels. Maar jammer genoeg niet iedereen. Wij krijgen nog veel klachten over uitwerpselen op andere groenstroken, speelveldjes en zelfs op de stoep. Vooral groenstroken of speelveldjes die aansluiten aan een route of losloopgebied. Om nog eens extra duidelijk te maken dat dit niet de bedoeling is, zijn in 2005 nieuwe borden ontwikkeld.

De nieuwe locaties
De komende periode zijn die borden te vinden op/in de :
 • Willem Klooslaan
 • speelpleinen langs de Baan/ Bieslook
 • speelpleinen Canadese Gans/ Roodhalsgans
 • Margrietlaan/ Christinalaan

  1Extra controles
  Op de plekken waar die borden staan wordt extra gecontroleerd door de gemeentesurveillanten. Bij constatering van een overtreding kunt u een boete krijgen. Deze bedraagt minimaal €45,=.

  Nieuwe plaatsen doorgeven
  Regelmatig worden de borden op een nieuwe locatie geplaatst. Heeft u een idee voor een locatie, mail dan bij voorkeur naar: ([email protected], o.v.v. hondenborden), of telefonisch (513111) of schriftelijk (gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn) een locatie voorstellen.
 • laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34  Terug