RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Werkzaamheden wandelroute Spoordijk Wilnis-Vinkeveen

Datum: 02 mei 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
De gemeente ontwikkelt in het kader van het Plan de Venen diverse recreatieve voorzieningen, zoals wandel-, fiets- en vaarroutes. Momenteel wordt gewerkt aan de wandelroute Spoordijk Wilnis-Vinkeveen, een wandelroute van ca. 13 km door Wilnis en Vinkeveen. Een deel van de route loopt over de voormalige spoordijk. Op dit deel worden twee nieuwe bruggen gerealiseerd.

Er komt een fiets-/voetbrug over de Ringvaart in Vinkeveen op de plaats waar vroeger de spoorbrug heeft gelegen. Over de Driehuizerdwarstocht, naast de parkeerplaats van de algemene begraafplaats in Wilnis wordt een voetbrug aangelegd. De parkeerplaats is tevens startpunt van de nieuwe wandelroute. Op de brug over de Driehuizerdwarstocht wordt een informatiepaneel geplaatst, als onderdeel van het kunstwerk met de titel “Halte 2006” van de beeldend kunstenaar Frank Bezemer. Het kunstwerk refereert aan de voormalige spoorbaan die deel uitmaakte van de Haarlemmermeerspoorlijn. Tevens wordt een routefolder ontwikkeld die over enkele weken verkrijgbaar is bij o.a. de VVV Hollands Midden.

De werkzaamheden aan de bruggen vinden in week 18 en week 19 plaats. Mogelijk kan dit ongemak opleveren voor het vaarverkeer in de Ringvaart in Vinkeveen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug