RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Buurtbus groot succes

Datum: 01 mei 2006
Bron: Ingezonden stukken
De maand april is ten einde, en voor de Buurtbus De Hoef een succes.

De 38 vrijwilligers van de Vereniging De Buurtbus hebben door de opening van de lijn Uithoorn - Breukelen een nieuwe impuls gekregen.

Maar liefst 982 passagiers hebben deze maand gebruik gemaakt van deze lijndienst.

Sinds de opening op 3 april wordt de dienst uitgevoerd met 2 bussen, in een uurdienst.

Dit betekent voor de passagiers een duidelijker aanbod en grotere bekendheid met de dienstregeling.

De dienst wordt gereden door vrijwilligers, van 7 uur 's morgens tot 7 uur 's avonds wordt de dienst uitgevoerd, en de chauffeurs rijden een dagdeel van ongeveer 4 uur. Op zaterdag is er een twee-uurs-dienst van 9 - 17 uur.

Hoewel de dienst met enthousiasme wordt verzorgd door de chauffeurs zijn er door de verhoogde frequentie wel meer chauffeurs nodig. Daarom is een opgave of informatie nog steeds mogelijk. De dienstrooster-coordinator Wim Bos geeft graag informatie. Eerste vereiste is een goede gezondheid, het bezit van een B- rijbewijs.

De dienst wordt uitgevoerd met eigen kaartjes die op de bus verkrijgbaar zijn. Voor 65 + geldt een reductie. Eén kaartje of strip is geldig gedurende de gehele rit tussen Uithoorn en Breukelen Station. Daar is een goede aansluiting op het treinennet mogelijk!

De chauffeurs van de Buurtbus heten de passagiers van harte welkom.

Opstappen is mogelijk langs de route bij de haltes, maar ook overal onderweg mits de passagier duidelijk een stopsignaal aan de chauffeur doorgeeft.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug