RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Start mobiele bus Servicepunt

Datum: 25 april 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Op 3 mei komt het Servicepunt bij u in de buurt. Vanaf deze datum heeft het Servicepunt er een mobiel kantoor bij. Wekelijks, op elke woensdag, rijdt er mobiele bus van het Servicepunt door de kernen Waverveen, Amstelhoek en De Hoef. Inwoners van deze kernen kunnen bij dit mobiel Servicepunt terecht voor informatie en advies over wonen, welzijn, zorg én financiële diensten van de Rabobank Veenstromen.

Twee Servicepunten zijn al actief. In Mijdrecht op de Hoofdweg 1 en in Wilnis in de Dorpsstraat 28 zijn sinds mei 2005 twee vestigingen geopend waar inwoners van De Ronde Venen terecht kunnen voor vragen over wonen, welzijn, zorg én financiële diensten. Hier werd met succes veel gebruik van ge-maakt.

Bertien Tweehuijsen, coördinator van de Servicepunten: “er is nu ook een mobiel Servicepunt voor de inwoners van de kleinere dorpskernen met dezelfde diensten. Met ingang van woensdag 3 mei 2006 zal het mobiele kantoor van het Servicepunt in combinatie met Rabobank Veenstromen wekelijks een be-zoek brengen aan Amstelhoek, De Hoef en Waverveen”.

In het Servicepunt kan bijna alles geregeld worden wat te maken heeft met het leven van alledag.

Vragen waarmee men tot nu toe alleen terecht kon op verschillende locaties. Via één loket en op één adres! Jong en oud kunnen er terecht voor informatie en advies over wonen, welzijn en zorg.

U regelt bijvoorbeeld eenvoudig het gebruik van maaltijdvoorziening of thuiszorg. Of u vraagt het Servi-cepunt u te helpen met de aanvraag voor huurtoeslag, of met het zoeken naar woonruimte. Ook voor vragen over de woonomgeving, de leefbaarheid of veiligheid in uw wijk is dit hét juiste adres.

Het Servicepunt geeft een laagdrempelige toegang tot het zeer diverse dienstenpakket van alle aangesloten organisaties.

U kunt de bus elke woensdag bezoeken in:
Waverveen - bij de Kerk - van 9.30 uur tot 10.15 uur
Amstelhoek - bij "Ons Streven" - van 13.00 uur tot 13.45 uur
De Hoef - bij de Springbok - van 14.15 uur tot 15.00 uur.

Het Servicepunt is een initiatief van de gemeente De Ronde Venen, Westhoek Wonen, de Rabobank Veenstromen, Stichting Leefbaarheid De Ronde Venen, Welzijn Ouderen, Zuwe en Stichting Zorgcentra De Ronde Venen.

Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van de servicepunten: www.servicepuntderondevenen.nl of de brochure “Service op één punt”. Hierin vindt u een overzicht van wat het Servicepunt voor u kan betekenen en welke organisaties worden vertegenwoordigd. De brochu-re is ondermeer te krijgen op het gemeentehuis.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug