RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

V.I.O.S. weer Nederlands kampioen

Datum: 24 april 2006
Bron: Ingezonden stukken
Mijdrecht/Barneveld – Op 22 april lukte het muziekvereniging V.I.O.S. om in de Veluwehal in Barneveld voor het tweede opeenvolgende jaar Nederlands Kampioen te worden.

Het was de eerste keer dat deze Nederlandse Kampioenswedstrijd voor marssecties werd georganiseerd door de drie landelijke muziekorganisaties gezamenlijk. Uit het hele land waren de korpsen die zich bij eerdere concoursen hadden weten te plaatsen in bussen naar Barneveld gekomen. De slagwerkgroep van V.I.O.S. had zich in juni in Ursem weten te plaatsen. De slagwerkers en blazers van de showband lukte hetzelfde op 25 september 2005 in Hoogwoud.

De aanloop naar dit NK verliep overigens niet zonder slag of stoot. Eind vorig jaar kreeg dirigent Robert-Jan Hoffman een ernstig motorongeluk waarmee hij voor langere tijd uitgeschakeld is. Gelukkig vordert het herstel, maar niet snel genoeg om de showband te kunnen voorbereiden. Dit werd vanaf januari opgepakt door dirigente/instructrice van het opleidingsorkest en DORST, Dieuwke Kloppenburg. Instructeur Marcel Verschoor bracht menig uurtje met de slagwerkers door in de oefenruimte en samen met Petra Faas verzorgde hij ook de instructie van het marsgedeelte.

Om 11.15 uur waren eerst de slagwerkers aan de beurt. Zij brachten marcherend ‘Drumland’ en stilstaand ‘Caldicot Castle’ ten gehore. De blazers en slagwerkers van de showband speelden om 12.30 uur marcherend ‘Showmusic’ en stilstaand het uit vier delen bestaande ‘Suite Memory’. Beide optredens gingen goed, maar zou het goed genoeg zijn. Het duurde nog tot 17.00 uur alvorens de uitslag bekend werd gemaakt.

De slagwerkers haalden een mooie eerste prijs, maar niet genoeg punten om concurrent Drumband Harmonie Melodie der Peel uit Ospel voor te blijven. Maar met een tweede plek op het NK mag je niet ontevreden zijn, toch?!

Wat de slagwerkers afzonderlijk niet lukte, lukte wel samen met de blazers. Een eerste prijs en plaats op dit zeer sterk bezette concours viel hen ten deel. En daarmee mag V.I.O.S. zich het komende jaar met trots de eerste Nederlands Kampioen Marssectie B noemen.

Voor de foto’s en informatie over V.I.O.S. kunt u ook terecht op hun website www.vios-midreth.nl. Lid worden van deze succesvolle vereniging kan natuurlijk ook. Bel voor meer informatie met Frans of Jacqueline Helling tel. (0297) 27 28 70

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug