RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Aanleg fietspad Hoofdweg Waverveen

Datum: 21 april 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
Als de voorbereidingen deze week succesvol verlopen, starten op maandag 24 april 2006 de werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad langs de Hoofdweg in Waverveen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met 23 juni 2006 en worden gefaseerd uitgevoerd. Als gevolg van deze werkzaamheden wordt de Hoofdweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Het doorgaande verkeer wordt tijdens deze periode omgeleid.

Om het werk veilig en snel te kunnen uitvoeren, wordt het gedeelte van de Hoofdweg tussen het Waverveensepad en de Botsholse Dwarsweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer voor panden of percelen in dit gedeelte blijft mogelijk en ter hoogte van de Proostdijerdwarsweg blijft het mogelijk om de Hoofdweg over te steken. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via het Waverveensepad, de Botsholsedijk en de Botsholse Dwarsweg. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. Vanwege de veiligheid wordt (doorgaand) fietsverkeer geadviseerd om eveneens gebruik te maken van de omleidingsroute of een alternatieve route te kiezen.

Voor de uitvoering van het gedeelte tussen de Provincialeweg N201 en het Waverveensepad én het gedeelde tussen de Botsholse Dwarsweg en Hoofdweg 14a wordt tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op deze delen een tijdelijke verkeersregelinstallatie aangebracht. Hiermee wordt het (auto)verkeer geregeld en moet rekening worden gehouden met ernstige vertraging.

De werkzaamheden brengen overlast met zich mee. Uiteraard nemen de gemeente en de aannemer maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken en de veiligheid te bewaken. Naast de verkeersmaatregelen wordt de benodigde werkruimte voor de werkzaamheden afgeschermd van het verkeer. Bestemmingsverkeer ten westen van Waverveen, dat gebruik maakt van de N201, kan het beste omrijden via de Tienboerenweg of Middenweg, de Veldweg of het Waverveensepad. Bestemmingsverkeer ten oosten van Waverveen dat gebruik maakt van de N201 wordt geadviseerd om het gebied via de afrit Vinkeveen, Herenweg, Achterbos en Waverveensepad in of uit te rijden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug