RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Groep 6 van de Regenboog on the move met De Amstel

Datum: 20 april 2006
Bron: Ingezonden stukken
In het kader van het project "Groep 6 on the move" (G6OTM), een programma van de GGD Amstelland de Meerlanden, gericht op het voorkomen van overgewicht, heeft Greet Koenen van Zwem- en polovereniging De Amstel afgelopen dinsdag een "swim-clinic" georganiseerd in zwembad De Otter in Uithoorn. Aanwezig waren 44 leerlingen van basisschool De Regenboog uit Uithoorn met hun leerkrachten: Heleen Vaneman en Chantal Campfens

Aan bod kwamen alle aspecten van het bewegen in het water, zoals die bij De Amstel mogelijk zijn, te weten: zwemmen, duiken, snorkelen en waterpoloën. In het onderstaande stukje beschrijven de leerlingen van De Re-genboog hoe één en ander dinsdag in z'n werk ging.

Het zwemfestijn van De Regenboog

Dinsdag 18 april was een speciale dag, want we gingen zwemmen met de hele klas in zwembad de Otter. Ieder-een had er zin in, want zomaar een dagje zwemmen doe je niet elke dag met de klas.We liepen vanaf school naar het zwembad toe. We gingen zwemmen met groep 6 en met de combinatiegroep 6/7. We hebben zwemles gekregen van Greet Koenen, dat is de moeder van Rinaldo uit groep 8. Het was leuk, want we hebben gezwom-men met flippers, duikbrillen en met waterpoloballen. Op het eind gingen de jongens tegen de meisjes zwem-men. De meisjes hadden gewonnen en daarna mochten we vrij zwemmen. Deze dag was erg leuk, maar dat was niet gelukt zonder de hulp van Greet.

Bedankt Greet voor de leuke middag!!

Groep 6 en 6/7 van basisschool De Regenboog te Uithoorn

Voor meer informatie over De Amstel kunt u de website www.zpv-de-amstel.nl bezoeken.
Voor meer informatie omtrent de Regenboog: www.icb-deregenboog.nl en voor de GGD: www.ggd-am.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug