RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Afscheid van juf Rina

Datum: 19 april 2006
Bron: Ingezonden stukken
Willisstee, de sportvereniging, gymnastiek en juf Rina. Dat is voor heel wat kinderen en ouderen in Wilnis zowat een en hetzelfde.

Vrijwel tegelijk met de oprichting van het dorpshuis, ontstond het initiatief voor een sportvereniging. Daarin was de afdeling gymnastiek als eerste actief in de “Sportvereniging Wilnis” die jaren later als “Sportvereniging Veenland” werd omgedoopt.

Rina Tesselaar, die als jonge meid nog haar triomfen had gevierd bij de gymvereniging KDO in Uithoorn woonde inmiddels als “mevrouw Koper” in Vinkeveen en de oprichters van de afdeling gymnastiek waren zo gelukkig haar al gauw te vinden om, inmiddels als gediplomeerd trainster, het gymnastiekgebeuren in Wilnis te gaan leiden.

Wie heeft ooit kunnen voorzien wat een gelukkige greep dat is geweest. Jaar in jaar uit was zij letterlijk en figuurlijk “het gezicht” van de vereniging. Generaties kinderen hebben onder haar leiding kennis met de sport gemaakt en heel wat moeders die ooit zelf bij juf Rina op gym waren brachten later hun eigen kinderen naar Willisstee ook weer bij Rina om daar als kleuter de eerste stapjes in de gymzaal te doen.

Want hoewel Rina heel wat jongens en meiden heeft leren gymmen en naar regionale wedstrijden heeft geleid, lag haar hart bij het gymmen eerder als sportieve recreatie dan als wedstrijdsport.

Hoezeer ze hierin gelijk had, heeft ze in de loop der jaren met haar manier van aanpak wel bewezen door het enorme aantal kinderen dat ze hiermee in 35 jaar menig plezierig uurtje heeft verschaft.

En eerlijk gezegd, na 35 jaar is ze nog steeds even enthousiast in de gymzaal bezig als toe ze er begon. Natuurlijk is ze de laatste jaren wat aan het afbouwen geweest. En dat gaf haar de gelegenheid om zich speciaal met haar liefste doelgroep bezig te houden, de kleuters.

Dat leidde weer tot haar initiatief tot een “ouder en kind groepje” waar zij regelmatig haar kinderen van het eerste uur weer met de nieuwe generatie terugzag.

Maar aan alles moet een eind komen. Nu haar echtgenoot met pensioen is, is ook voor Rina het moment aangebroken om er een punt achter te zetten en nu vooral met haar man samen van het leven te gaan genieten.

De leiding van de afdeling gymnastiek van de sportvereniging heeft heel veel aan haar inzet te danken gehad. Haar jubilea als 12 en een half jaar en 25 jaar leidster zijn dan ook niet ongemerkt voorbij gegaan en nu dus een 35 jarig jubileum, tegelijk met haar afscheid.

Wie deze altijd even enthousiaste gymjuf een beetje kent zal zich afvragen wie elkaar straks het meeste zal missen, de kleuters hun juf, of Rina haar kleuters.

Op woensdag 26 april, na haar laatste gymles in Willisstee kan iedereen die belangstelling heeft tussen 17.00 en 18.30 uur Rina nog eens bedanken voor haar geweldige inzet.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug