RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Winst voor waterpoloteams De Amstel

Datum: 18 april 2006
Bron: Ingezonden stukken
De teams van Zwem- en Polovereniging De Amstel weten zich dit seizoen goed te handhaven in de verschillende competities en zo ook tijdens de thuiswedstrijden van zondag jongstleden.

De pupillen onder leiding van Robert van Duijkeren beten het spits af tegen het team van De Otters ’t Gooi uit Hilversum. De pupillen van De Amstel hebben dit seizoen laten zien dat zij veel hebben geleerd van de trainingen op vrijdagavond en door de goede inzet en coaching is hun spel enorm verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Helaas was dit in het eerste partje van de wedstrijd tegen De Otters nog niet goed te merken aangezien de jongens en meiden tegen een 0-3 achterstand aankeken. Ook in het tweede en derde partje had het team van De Otters de overhand, ondanks mooie doelpunten van Niké van Duijkeren, Stanley Fronik en Danilo Lamers. Het vierde partje begon met een 4-7 achterstand, maar dit werd al snel teruggebracht tot een gelijke stand van 7-7. Het werd inmiddels steeds drukker en rumoeriger op de kanten en alle aanwezige vrienden en familieleden begonnen nog harder aan te moedigen. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde Danilo het winnende doelpunt: 8-7. Even leek het er op dat De Otters alsnog de partij naar zich toe gingen trekken doordat hun hun topscorer twee hele mooie kansen kreeg, maar het goede keepwerk van Niké en prima samenspel van de pupillen zorgde ervoor dat De Amstel ook deze wedstrijd winnend af kon sluiten. Het daverende applaus van de supporters was dan ook meer dan verdiend en met deze overwinning blijven de pupillen kans maken op het kampioenschap van deze competitie.

De Heren kregen het derde team van De Dolfijn uit Amsterdam op bezoek en vantevoren werd dit niet als zware dobber ingeschat. Dit bleek een juiste veronderstelling te zijn aangezien De Amstel al snel met 3-0 voorstond door doelpunten van Richard Streefkerk, Co Compier en Brinio Hond. De voorsprong liep in de volgende partjes uit tot zes doelpunten naar een 12-6 stand. In het vierde partje werd een aantal fraaie doelpunten gemaakt door Elmer Kok en Richard Streefkerk. Vooral een doelpunt van Jonathan van Diemen na een goede aanval samen met Sander Nieuwenhuizen en Elmer Kok vanaf de eigen helft is het vermelden waard. De Dolfijn wist in dit partje nog eenmaal te scoren waardoor de eindstand op 16-7 werd gezet. Ook het herenteam heeft mede door deze winst nog uitzicht op het kampioenschap en daarmee promotie naar het district.

De Amstel Dames mochten hierna aantreden tegen de dames van De Aalscholver en na de 3-0 nederlaag van de uitwedstrijd in Almere hadden de dames iets goed te maken. Gelukkig werd de 0 al snel door Noëlla Hond van het scorebord gehaald, maar helaas deed De Aalscholver hetzelfde en kon De Amstel in het eerste partje de voorsprong niet behouden: 2-2. In het tweede partje zakte het spel aan beide kanten aardig terug en werd er niet gescoord, maar na een opbeurende speech van coach Co Compier liep De Amstel in het derde partje uit tot een 5-3 voorsprong door treffers van Hilde Roseboom en Noëlla. In het vierde partje lieten de Amstel dames door goede verdediging, passing en mooie doelpunten zien dat zij zich prima kunnen handhaven in deze competitie en misschien volgend seizoen wel voor een promotie kunnen gaan, eindstand: 9-4.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug