RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Koninginnedag Ouderwets Vernieuwend Mijdrecht

Datum: 14 april 2006
Bron: Ingezonden stukken
Koninginnedag is alweer bijna zover. Daarom is de Oranje Vereniging al volop aan het plannen om er ook weer dit jaar een fantastisch feest van te maken voor jong en oud. Vele ‘ouderwetse’ activiteiten staan dit jaar weer op het programma, echter met enkele vernieuwingen of aanpassingen.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat Koninginnedag op zaterdag 29 april wordt gevierd en dus niet op de officiële 30ste van april. De opening van koninginnedag wordt weer afgetrapt met de lampionnentocht, echter verzoeken wij de kinderen, en ouders, welke mee willen lopen te verzamelen om 20.30 uur op het Raadhuisplein. VIOS zal daar voor de vrolijke noot zorgen en de lampionnen zullen uitgedeeld worden onder de belangstellenden. Kinderen moeten echter wel voorzien zijn van een stokje met batterij en lampje.

Het vuurwerkspektakel zal dit jaar weer ouderwets goed zijn. Dit jaar is er gekozen voor een vuurwerkshow welke vanuit de gehele gemeente te zien zal zijn. Het vuurwerk zal worden afgestoken na de officiële opening van burgemeester mevr. Burgman, welke om 22.00 uur zal plaatsvinden.

De traditionele rommelmarkt wordt dit jaar gehouden tussen 8.00 en 13.00 uur. De gemeente zal zorgdragen voor het neerzetten van containers, maar u als bezoeker of verkoper is verantwoordelijk voor het opruimen van uw eigen spullen. Om 13.30 uur dient u uw plek schoon achtergelaten te hebben. Tevens is er een parkeerverbod van kracht op het afgezette gedeelte van het Burg. Haitsmaplein.

De activiteiten op het Burg. Haitsmaplein zullen dit jaar in het teken staan van de survival. Er is een 12 meter lange survivalbaan, een reuze opblaas terreinwagen en een mega groot voetbalparcours van wel 18 meter lang. Tevens is er een quadbaan en een echte rodeodolfijn voor de allerstoerste onder ons.

Dit jaar is er natuurlijk weer Sport en Spel op het Windmolenterrein. Enkele populaire activiteiten welke aanwezig zullen zijn: kratten stappelen, Kop van Jut, Cowboy luchtkussen, rodeostier en het schminktheater. Het thema van de Sport en Spel activiteiten zal dit jaar Country and Western zijn. Om in de stemming te komen worden er om 11.30 en 14.00 uur line-dance clinics gehouden voor jong en oud.

Op het Raadhuisplein zal vanaf 10.00 uur Discotheek Fresh de sfeer er goed inbrengen waarna ze het om 14.30 uur overgeven aan Beethoven The Ultimate Music Invasion. Om 17.30 uur zal Lesley Williams, de look-a-like van André Hazes, een spetterde act te gehoren laten brengen. De gehele optredens zal plaatsvinden op een overdekt podium en doorgaan tot 20.00 uur. Het belooft ook dit jaar weer een knalfeest te worden!

Voor meer informatie over Koninginnedag en/of de Oranjevereniging Mijdrecht kijk op www.oranjeverenigingmijdrecht.nl en houd uw programmaboekje in de gaten voor exacte tijden.

Ook dit jaar zal het team van 0297-online.nl weer de regio door gaan om foto's te maken van Koninginnedag en alle activiteiten, de foto's kun je dan terug vinden in het fotoalbum.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug