RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

15 april: afvalbedrijf de Meerlanden deelt gratis compost uit

Datum: 11 april 2006
Bron: Gemeente Aalsmeer
Op zaterdag 15 april kunnen inwoners van de gemeente Aalsmeer gratis vier zakken compost ophalen bij de gemeentewerf aan de Zwarteweg.

Met deze actie bedanken de afvalbedrijven De Meerlanden en Spaarnelanden en de gemeenten hun inwoners voor hun inspanning groente-, fruit- en tuinafval (GFT) gescheiden aan te leveren. Dit GFT wordt door afvalbedrijf De Meerlanden in Rijsenhout verwerkt tot compost. Inwoners krijgen het ingezamelde GFT nu terug in de vorm van compost.

Op vertoon van uw legitimatie kunt u op zaterdag 15 april bij de gemeentewerf gratis vier zakken compost van 20 liter ophalen. Het is van groot belang dat bewoners op tijd komen, want op is op én het gaat om een éénmalige actie! Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar GFT niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost ophalen op de milieustraat of gemeentewerf in de buurt.

Goed voor de tuin
Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Voorverpakte compost is gemengd met turf en, gemengd met tuinaarde, geschikt voor alle tuinplanten. Kijk voor het gebruiksvoorschrift van De Meerlanden GFT-compost op www.meerlanden.nl.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee
Composteren is goed voor het milieu; het GFT-afval wordt nuttig hergebruikt. Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is, in veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van restafval. Kortom: genoeg reden om het GFT-afval goed gescheiden te blijven aanleveren!

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug