RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Cursisten Marijke Zwart exposeren in gemeentehuis Ronde Venen

Datum: 11 april 2006
Bron: Gemeente De Ronde Venen
In de maand april worden in het gemeentehuis van Mijdrecht schilderijen geëxposeerd van cursisten van beeldend kunstenares Marijke Zwart.

Deze tentoonstelling toont een variatie in onderwerpen en technieken, waar de beginnende en gevorderde cursisten mee bezig zijn. Het geeft een afspiegeling van wat er in de lessen is gebeurd met de technische en creatieve ontwikkeling. Een paar keer per jaar wordt er buiten gewerkt of in een bijzondere tuin.

Schilderen is een zeer ontspannende bezigheid; waarbij je los komt van alledaagse rompslomp. Het is zeker niet gebonden aan leeftijd: er zijn cursisten in de leeftijd van 20 tot 76 jaar. Een ochtend, middag of avond puur voor jezelf is heel belangrijk. Er wordt gestimuleerd om onderwerpen uit te diepen en af te tasten in een andere techniek, zoals schilderen met stukjes karton. Drie landschappen werden op deze wijze tot stand gebracht.

Na een afgeronde opleiding aan de kunstacademie in Breda en de lerarenopleiding van de VU in Amsterdam geeft zij als bevoegd docente schilderles aan kleine groepjes van maximaal 5 personen. In de maand mei exposeert Marijke zelf met haar schilderijen in de ontvangsthal van het gemeentehuis in Mijdrecht.

Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de openstelling van het gemeentehuis (maandagavond uitgezonderd). Wilt u informatie over de expositie of meer weten over het volgen van lessen neem dan contact op met tel nr. (0297) 28 51 19 of 06 40 79 27 31.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug