RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Korfbalvereniging De Vinken doet mee aan de Nationale Sportweek 2006

Datum: 10 april 2006
Bron: Ingezonden stukken
Van 14 tot en met 22 april 2006 staat heel Nederland weer in het teken van sport met wedstrijden, toernooien, demonstraties en heel veel andere sportactiviteiten door het hele land. Dan is het namelijk de Nationale Sportweek.

We weten allemaal dat sporten leuk en gezond is. En dat het integratie en sociale contacten bevordert. Toch zijn nog steeds niet genoeg Nederlanders voldoende actief bezig. Daarom is deze Nationale Sportweek in het leven geroepen. In deze week kan iedereen zelf zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportief gebied in Nederland, hoe leuk het is om te sporten en hoe belangrijk het is om alleen of samen met anderen sportief actief te zijn.

Elke dag sportdag
In 2006 vindt de Nationale Sportweek voor de derde keer plaats. Dit jaar staat elke dag in het teken van een speciale soort sport.

Vrijdag 14 april - Opening                                
Zaterdag 15 april - Dag van de Balsport
Zondag 16 april - Eerste paasdag
Maandag 17 april - Dag van de Loopsport
Dinsdag 18 april - Dag van de Racketsport
Woensdag 19 april - Dag van de Watersport
Donderdag 20 april - Dag van School en Sport
Vrijdag 21 april - Dag van de Gymnastische Sport
Zaterdag 22 april - Dag van de Fietssport + afsluiting met Nationaal Sportcongres

Een van de 1600 activiteiten
Vorig jaar stonden er ruim 1000 activiteiten (met ruim 200.000 deelnemers) op het programma tijdens de Nationale Sportweek. Op dit moment, ruim een week voor de aanvang van de Nationale Sportweek, zijn er al ruim 1600 activiteiten aangemeld. Een daarvan wordt door korfbalvereniging de Vinken uit Vinkeveen georganiseerd. Hun activiteit staat in het teken van de Dag van School en Sport.

Op donderdag 20 april organiseert De Vinken namelijk voor de groepen 8 van de drie Vinkeveense scholen (de St. Jozefschool, CNS De Schakel en OBS De Pijlstaart) een zgn. driekamp. A la het tv-programma zig-zag, waar twee kinderen uit een klas de diverse onderdelen zo goed en snel mogelijk proberen af te leggen. Bij de driekamp die De Vinken voor ogen heeft komen echter alle kinderen ruimschoots aan bod.

De scholen waren zeer enthousiast over het idee en hebben er zin in. Van 13.30 uur tot 15.30 uur zullen de ruim 100 kinderen elkaar sportief bestrijden op de korfbalvelden van De Vinken (sportpark De Molmhoek). Uitgangspunten zijn enthousiasme (niet alleen van de leerlingen, maar ook van de leerkrachten en de begeleiders), snelheid, behendigheid, improvisatie en sportiviteit. Maar ook de kennis en het organisatietalent (van met name de leerkrachten) wordt op de proef gesteld. Winnaar wordt die klas die uiteindelijk de meeste 'Vinken-dukaten' weet te behalen. Maar daar moeten ze behoorlijk wat voor doen. Kortom een sportieve strijd om naar uit te kijken.

Vanzelfsprekend zijn ouders en belangstellenden van harte welkom bij dit festijn dat in het teken staat van de Nationale Sportweek.

Meer weten over de Nationale Sportweek
Wilt u meer weten over de Nationale Sportweek en de diverse evenementen die her en der in het land georganiseerd worden? Kijk dan op www.nationalesportweek.nl.

 

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug