RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

14 april geven De Rovenians het licht door met The Passion

Datum: 10 april 2006
Bron: Ingezonden stukken
Interview met Rob ten Haaf; regisseur The Passion. Rob heeft het spel en het verhaal de eigentijdse vorm gegeven, een uniek concept is naar voren gekomen. De verhaallijn is vanuit een bijzondere invalshoek en geeft een frisse kijk op het bekende lijdensverhaal van Jezus en de voorspellingen die over hem zijn gedaan.

“Het belangrijkste verhaal uit de bijbel, het lijdensverhaal, daar moeten wij als De Rovenians meer mee kunnen.” zegt regisseur Rob ten Haaf. “We zijn vroeg begonnen met het basis idee, we hebben een geheel Nederlandse vertaling gemaakt van The Passion, er zijn spannende rode draden bedacht door het bekende basis verhaal heen en het totaalbeeld is compleet geworden. Voor 2006 zijn er details aangepast en wordt het nog mooier omdat de koorleden zelf het bijzondere gevoel van het verhaal nog beter naar buiten kunnen brengen. Na vele repetities, extra toneel lessen, oefenweekends en uren voorwerk is het nu opnieuw de Goede Week geworden en geheel staat wederom als een huis.”

Van begin tot het einde een ‘eigen’ productie
“Alles, maar dan ook alles is door De Rovenians en hun familieleden zelf bedacht en ontwikkeld. De kleding, de rekwisieten, de make-up, de details, alles tot in de puntjes. Je maakt een ontwerpschets van een podium in de vorm van een Kruis en dan staat er een enorm spektakel, gewoon in Sporthal Willisstee, die je dan met recht een Theaterzaal mag noemen. Ik neem ook dit jaar mijn petje af voor de mannen van de opbouwploeg, het opbouwen start op donderdag en op Goede Vrijdag staat het totaalbeeld klaar, vele handen maken licht werk en zeker wanneer men zo kan samenwerken, geweldig.” aldus een trotse Ten Haaf. “Onze Nederlandse The Passion is goede een aanvulling geworden en gebleken in de Goede Week, een echte aanrader voor jong en oud.”

Aanvulling op de Paas-cyclus in de kerken
“Wij hebben er als De Rovenians zin in en zijn blij dat we deze ‘traditie’ van het Paasverhaal wederom mogen brengen in onze eigen gemeente.” verteld Rob. “De aanvang hebben we heel bewust verschoven naar 21:00, zodat iedereen in de gelegenheid is eerst de Paas-cyclus in de eigen kerk te volgen en dan naar Sporthal Willisstee te komen om onze theaterproductie over het lijdensverhaal te beleven.”

Unieke uitvoering van het lijdensverhaal
Enkele reacties uit het publiek na uitvoering van The Passion in 2005; “Pasen kan voor mij niet mooier beginnen”, “Ik ben zo ontroerd, met tranen in mijn ogen heb ik het verhaal meebeleefd”, “Dat dit kan in Wilnis, wie had dat gedacht? “Woorden schieten te kort”, “Prachtig die symboliek van dit verhaal, het heeft me diep geraakt”, “Deze uitvoering van The Passion is zo’n compleet verhaal, dit geeft mij kracht”, “Dit spektakel was zo uniek, zo professioneel, mijn complimenten”

Voorverkoop met korting & consumptie
Vrijdag 14 april 2006 is Sporthal Willisstee omgebouwd tot een groot theater om het theaterstuk The Passion de ruimte te geven die het verdiend. Een toneel van 120 vierkante meter, coulissen, professioneel licht en geluid, ruim 600 zitplaatsen en de gezellige bar Stee-inn om na te praten, Pieter Joostenlaan 24, 3648 XR Wilnis. aanvang 21:00 / geen pauze.

Kaarten 12,50 euro in de voorverkoop; inclusief een consumptiebon voor koffie of thee, kinderkaarten tot en met 15 jaar zijn 10 euro en kaarten aan de zaal 15 euro.

Voorverkoop in De Ronde Venen
Mijdrecht - Boekhandel Mondria
Vinkeveen - Dio Drogist De Bree
Wilnis - Boekhandel Kom en Zie
Wilnis - Sporthal Willisstee/ Stee-Inn

Website - www.rovenians.nl
Telefoon - 0297-287118

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug