RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Vicotrie voor Vinken in vogelstrijd

Datum: 10 april 2006
Bron: Ingezonden stukken
In haar thuiswedstrijd had de Vinkeveense korfbalhoofdmacht afgelopen zaterdag weinig tegenstand van de belangrijkste titelconcurrent uit de zaalcompetitie. Het bezoekende Weidevogels moet in de veldcompetitie alle zeilen bij zetten om niet uit de tweede klasse te degraderen. De Vinken consolideerde met een ruime 17-7 overwinning de tweede plaats en geeft daarmee ook op het veld aan rijp te zijn voor de eerste klasse.

Vlag
Voor aanvang van de wedstrijd overhandigde hoofdsponsor Jannie Bouthoorn van Bouthoorn Teletraining aan captain Arjan Kroon een nieuwe vlag met Vinkenlogo. Een mooie geste, die opnieuw recht doet aan de prima contacten tussen sponsor en vereniging. Het was voor de volgelingen van Dirk van der Vliet een eerste aanzet tot een goede prestatie in het veld. De bekende basisacht mocht het klusje weer klaren: Susan de Wit, Helene Kroon, Peter Kooijman en Jacco Kroon in de aanval en Angela Sloesarwij, Mariska Meulstee, Arjan Kroon en Pascal Kroon in de verdediging.

In de eerste helft konden de Bleiswijkers nog redelijk aanhaken. Maar gedurende de hele wedstrijd was duidelijk dat er maar één ploeg voor de winst ging.

Binnen tien minuten was het 4-1 door doelpunten van Peter Kooijman (2x), Helene Kroon en Pascal Kroon. Een lichte opleving van Weidevogels werd door de thuisploeg prima gepareerd. Angela Sloesarwij was succesvol van afstand en Helene Kroon mocht een door Susanne de Wit versierde strafworp verzilveren: 6-4.

Een Bleiswijkse afstandstreffer en een benutte strafworp maakten het nog even spannend. Afstandscores van Pascal Kroon en Jacco Kroon vergrootten het gaatje weer tot drie punten. Voor rust kon Weidevogels nog profiteren van een misverstand in de Vinkendefensie. Met een 8-6 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht.

Negen maal
Eenmaal uit de kleedkamers bleek er geen schim meer over van de Weidevogels. De Vinken daarentegen wisten na de theestuk voor stuk het gele plastic te doorboren. Alle spelers en speelsters kwamen achtereenvolgens succesvol in stelling. Bleiswijk kon halverwege de tweede speelperiode alleen vanaf de stip iets terug doen. Via 13-6 finishte de Bouthoornformatie uiteindelijk met een fraaie 17-7 overwinning.

Op paaszaterdag 15 april speelt De Vinken opnieuw thuis op sportpark de Molmhoek. Om 15.30 uur wacht Valto uit De Lier om de Teletrainingformatie partij te bieden.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34



Terug