Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Atalante heren winnen ook laatste wedstrijd - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante heren winnen ook laatste wedstrijd

Datum: 10 april 2006
Bron: Ingezonden stukken
Zaterdag 8 april speelde het door Mulder Transport gesponsorde eerste herenteam van Atalante zijn laatste wedstrijd van het seizoen 2005/2006. In een sporthal gevuld met Atalantesupporters wisten de mannen van trainer/coach Erik Raket revanche te nemen op de eerder in het seizoen verloren thuiswedstrijd. Met een 1-3 overwinning keerde de groen/gele equipe huiswaarts.

Met een compleet fitte selectie vertrokken de heren richting Diemen. Het basis 6-tal bestond uit, Frans Roos, Robert Hardeman, Erik Verbruggen, Bouke Bresser, Bas vd Lubbe en Duncan van Senten. Atalante was niet bij de les in het begin van de set. Binnen korte tijd keken de mannen van Erik tegen een achterstand aan. Tijd om in te grijpen en een time-out aan te vragen. Daarna krabbelde de ploeg uit Vinkeveen op en nam het heft in handen. In een fantastische inhaalrace lieten de Vinkeveners zien waarvoor ze waren gekomen en dat was een ding: winst. Met een 22-25 eindstand was de eerste set voor Atalante.

De 2de set werd met het zelfde 6-tal begonnen. Dat Smashing en Atlante aan elkaar gewaagd waren, werd al snel duidelijk. Beide teams haalden de punten binnen en daardoor ging de 2de set gelijk op. Al snel werd duidelijk dat Smashing een goede buitenaanvaller had die vele malen werd opgezocht. Het antwoord van Atalante was simpel en uiterst effectief. Een prima sluitend blok waardoor Smashings beste aanvaller er steeds moeilijker doorheen kwam. Atalante bracht Leonard de Jong binnen de lijnen voor Duncan van Senten. Atalante speelde de 2de set goed uit, waardoor setwinst een gevolg was, 21-25.

In de 3de set kwam ook spelverdelerstalent Rick de Groot in het veld voor Frans Roos. Smashing moest deze set pakken om nog in de wedstrijd te blijven. Dit was goed begrepen door de gastheren en zij namen dan ook een voorsprong. Atalante vocht in deze fase meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Bij een stand van 9-15 bracht Erik Raket eerste spelverdeler Frans Roos weer in het veld in een uiterste poging het tij nog te keren. Echter, het gat met Smashing was te groot om voor een stunt te zorgen. Atalante kwam nog wel sterk opzetten, maar het was te laat. Met een 20-25 eindstand was Smashing terug in de wedstrijd.

In de 4de set ging coach Erik Raket terug naar de basis 6 die de eerste 2 sets hadden gewonnen. Atalante knokte voor elk punt en dat was duidelijk te zien. Elke bal werd gepakt en met goede reddingen in het achterveld nam Atalante een voorsprong. Halverwege de 4de set werd Duncan gewisseld voor Leonard. Bij een 16-21 was de concentratie even weg waardoor Smashing nog even kon aanhaken. Bij 19-21 was het Atalante wat zich herpakte en de set naar zich toe trok. Het laatste punt werd gemaakt door Bouke Bresser die er na dit seizoen een punt achter zet. Een 21-25 eindstand was het gevolg. Door deze overwinning eindigt Atalante op een gedeelte 7de plaats.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34