Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Unitas jongens B1 KAMPIOEN ! - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Unitas jongens B1 KAMPIOEN !

Datum: 03 april 2006
Bron: Ingezonden stukken
Afgelopen woensdag 29 maart is het Jongens B1 team van Unitas kampioen geworden.

Voor het behalen van het kampioenschap moesten twee punten worden gehaald in de wedstrijd tegen HCCnet/Martinus JB1. Dit betekent twee sets winnen.

De vorige twee wedstrijden tegen dit team (wij spelen anderhalve competitie, dus drie keer tegen elkaar) zijn in een 2-1 winst voor Unitas geëindigd. Reden dus om te vermoeden dat dit deze laatste wedstrijd ook minimaal zou moeten kunnen.

De jongens waren gebrand op de winst. Dat was al te merken in de training de maandag voor de kampioenswedstrijd. Ze speelden aan het eind van de training een oefenset tegen Heren 4, en die werd maar nipt verloren met 28-26. Volgens sommige spelers van het JB1 team hadden ze gewonnen als er niet teveel dubieuze beslissingen in het voordeel van Heren 4 waren gevallen.

Het moment van de wedstrijd naderde. Waar de jongens niet van op de hoogte waren is dat het bestuur al had geregeld dat er iemand van de Volleybalbond aanwezig was met de beker en medailles, en er waren al bloemen geregeld en taart enz. Maar het zou ook zomaar mis kunnen gaan met de winst…

Vol goede moed en zeer geconcentreerd begonnen ze aan de wedstrijd. Dat de spelers zenuwachtig waren was aan het spel wel te zien. In de eerste set werd er zeer voorzichtig gespeeld. Bijna geen smashes, maar gelukkig wel goed geplaatste ballen. Dit resulteerde echter wel in winst van deze eerste set: 25-16. Nog maar een set te winnen en dan…

De tweede set werd pittiger. Tot een stand van 9-15 hebben ze achter gestaan. Services mislukten, de pass kwam niet waar hij hoorde te komen en daardoor was geen aanval mogelijk. Het was duidelijk te merken dat de spanning hoog was. Maar Martinus is ook een niet te onderschatten tegenstander. Zij bleven scherpe services geven en de rust was bij dat team dan ook meer te zien. Onze jongens gaven echter niet op. Ze kwamen terug en daarna ging het tot een stand van 22-22 gelijk op. Gelukkig sloeg de weegschaal naar onze kant door en konden ze de set met 25-23 binnenhalen en daarmee het kampioenschap!!! Complimenten zijn hier wel op zijn plaats aan de spelers, want houd de moed er maar eens in als het steeds net niet wil lukken.

In de derde set, die ze ook persé wilden winnen, lieten ze eindelijk zien waarom ze kampioen zijn geworden. Dankzij goede services van Nick en Rick, prima set-ups van Brian en Maikel, de rust van Tim en het fanatisme van Roy kon deze set ook winnend worden afgesloten: 25-18. Met 3-0 gewonnen van de nummer twee in de competitie, een uitslag van een ware kampioen.

Bedankje is trouwens wel op zijn plaats aan het team van Martinus, het enige team waaraan we deze competitie een leuke tegenstander hebben gehad.

Gelijk na de wedstrijd werden de jongens gehuldigd door het bestuur in de vorm van bloemen (en taart later in de kantine), muziek vanaf de tribune, en door de vertegenwoordiger van de Volleybalbond werd de beker uitgereikt en voor iedereen een medaille.

Van harte gefeliciteerd met dit resultaat.

Nu nog twee wedstrijden te gaan, maar het kampioenschap is binnen, dus met de uitslag van die wedstrijden zal het ook wel goed komen.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34