RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Museum De Ronde Venen gaat weer open

Datum: 27 maart 2006
Bron: Ingezonden stukken
Vanaf zaterdag 8 april is Museum De Ronde Venen weer geopend. In het kader van het Nationale Museumweekend is het museum op die dag gratis toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.

Tot en met zondag 9 juli presenteert het museum de tentoonstelling Bokken en Pramen. Historische scheepsbouw in De Ronde Venen.

De Ronde Venen is een waterrijk gebied. Daarom werden mensen, dieren en producten eeuwenlang niet over de weg maar over het water vervoerd. Er waren vele scheepswerven waar de boten die hiervoor nodig waren, werden gebouwd. Met unieke historische foto’s, prachtige modellen van boten en werven en een echt werfkantoor wordt een beeld geschetst van die historische scheepswerven en de boten die daar werden gemaakt.

Het museum is geopend tot en met eind oktober op woensdag, donderdag en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00. In juli en augustus ook op zondagmiddag.

Museum De Ronde Venen bevindt zich in Vinkeveen op de Herenweg 240, naast Jachthaven Borger.

Voor informatie kunt u terecht op onze website: www.museumderondevenen.nl. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar op 0297 262223.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug