Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Atalante heren komen te kort

Datum: 27 maart 2006
Bron: Ingezonden stukken
Zaterdag 25 maart moesten de heren van Atalante naar Amsterdam om tegen de studenten van US te spelen. Daar Atalante met slechts 6 spelers naar Amsterdam vertrok, kon het wel eens lastig worden voor de Vinkeveners. Dat klopte ook wel, want de heren van Atalante verloren met 3-1.

Zonder Frans Roos en Robert Hardeman vertrokken de overige 6 spelers naar Amsterdam. Enigszins verlaat, een half uur wegens het niet op komen dagen van Rick de Groot (hij was de tijd vergeten) kon uiteindelijk aan de reis begonnen worden. Gelukkig was Erik V. de chauffeur en hij bracht het 5-tal (Leonard kwam op eigen gelegenheid) in rap tempo in Amsterdam. Binnen 15 minuten waren zij op plaats van bestemming. US had een 10-tal spelers op de been gebracht, die ze gedurende de hele wedstrijd gebruikten. Atalante had geen wissels en ook geen coach. Gelukkig waren er wel 4 supporters die de heren steunden. Atalante begon de 1ste set veel te tam. Dit resulteerde in een redelijk grote achterstand. Gelegenheidsaanvoerder Erik Verbruggen nam een time-out en wees de groep hierop. Na de time-out kwam Atalante wat beter in het spel, maar de achterstand was niet meer in te lopen, 25-20. In de 2de set liep het allemaal wat beter aan Atalantezijde. In de thuiswedstrijd had Atalante een lastige serve die maar met de grootst mogelijke moeite onder controle gebracht kon worden. Ook nu weer probeerden de Vinkeveners de “slechte” passers op te zoeken. Dit lukte goed en Atalante wist hierdoor de 2de set te pakken met 21-25.

In de 3de set was het toch weer US die zich gelukkiger mocht prijzen in de afwerking. Atalante had weinig in te brengen, en keek voordurend tegen een achterstand aan. De pass was te wisselend en daardoor kon Rick (die overigens een prima wedstrijd speelde) weinig met de set-ups doen. Spaarzaam kon Atalante iets terug doen en met een 25-21 eindstand was deze set voor US.

Met de omzetting Bouke op het midden en Duncan op de buitenkant begon Atalante met een alles of niets poging. In het begin overrompelde Atalante US hiermee, maar al snel had US grip op de situatie en namen zij de regie weer in handen. Het ging een groot gedeelte van de set gelijk op en bij 20-20 kon het nog alle kanten op. US was de gelukkige deze wedstrijd en een rare frommelbal die bij Atalante tussen twee spelers op de grond viel, vertelde eigenlijk het hele verhaal van deze wedstrijd. Met een 25-22 eindstand moest Atalante genoegen nemen met 1 punt.

Komende vrijdag 31 maart spelen de mannen van Atalante hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in hun eigen sporthal de Boei te Vinkeveen. Om 19:30 uur treden zij aan tegen de Haarlemse formatie Die Raeckse.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34