RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

ONDO opnieuw te sterk voor Vinken

Datum: 27 maart 2006
Bron: Ingezonden stukken
De hervatting van de veldcompetitie afgelopen zaterdag maakte duidelijk dat in de poule van De Vinken slechts één team voor de titel gaat: het ’s Gravenzandse ONDO. De volgelingen van Dirk van der Vliet reisden eigenlijk tevergeefs af naar het Westland. Net als voor de zaalcompetitie in Vinkeveen bleek ONDO een maatje te groot voor de Teletrainingformatie. Na een 9-5 ruststand boekte ONDO tegen de Vinkeveners redelijk simpel een 19-14 overwinning, waardoor de Westlanders nu vrijwel onbedreigd op de titel afgaan.

Tweede
De Vinken blijft nog wel tweede, een plek die eveneens recht geeft op promotie naar de eerste klasse. “Wij gaan nu helemaal voor die tweede plek”, berustte Van der Vliet na afloop. “Ik ga er vanuit dat onze concurrenten, Velocitas en KIOS, nog wel punten gaan verliezen. ONDO heeft een goeie ploeg. Zeker in de eerste helft hebben we het laten liggen. Maar ook op het moment dat we halverwege de tweede helft bij 13-12 weer aanklampten, konden ze vrij gemakkelijk weer versnellen. Ze hebben terecht gewonnen.”

Van der Vliet moest die realiteit wel onder ogen zien. Binnen twintig minuten had ONDO een 8-1 voorsprong opgebouwd. Het leek op dat moment al een definitieve knock-out. Pas in de tweede helft leek de Bouthoornequipe zich te herpakken. Via 10-7 en 12-10 kroop men langzaam dichterbij. Een verrassing hing in de lucht. Vooral omdat op 13-10 eerst Mariska Meulstee en even later debutant Peter Koeleman de mand wisten te vinden: 13-12. Alles wat Vinkeveens was ging er weer even goed voor zitten. Het mocht niet baten. Het antwoord van de thuisploeg was bijzonder duidelijk. Direct na de 13-12 poeierde ONDO zich weer helemaal los van De Vinken. Binnen vijf minuten was het 17-12 en het Teletrainingteam was nu echt gebroken. Ook de laatste treffer van de wedstrijd, de vijfde van een ontketende Helene Kroon, kon hier niets aan veranderen. ONDO hield met 19-14 beide punten in ’s Gravenzande.

Voor De Vinken scoorden: Helene Kroon 5x, Mariska Meulstee 3x, Peter Koeleman 2x, Susan de Wit 2x, Peter Kooijman en Pascal Kroon ieder 1x.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug