RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Buurtbus naar Breukelen

Datum: 22 maart 2006
Bron: Gemeente Uithoorn
Vanaf maandag 3 april breidt "buurtbus De Hoef" (lijndienst 226) de dienstverlening aan de inwoners van onze regio uit. De buurtbus verzorgt van maandag t/m zaterdag openbaar vervoer tussen Uithoorn (busstation), Amstelhoek, De Hoef, Mijdrecht, Waverveen en Vinkeveen (brandweerkazerne).

Breukelen
Vanaf 3 april wordt de route uitgebreid met het traject Vinkeveen, Nieuwer Ter Aa, Breukelen (station). Op deze wijze krijgen de inwoners van bovengenoemde gemeenten een rechtstreekse verbinding met Breukelen; tot op heden een onbrekende schakel in het openbaar vervoernetwerk.

De vertrektijden vanaf station Breukelen zijn 2 minuten over het hele uur en vanaf Uithoorn busstation 5 minuten over het hele uur. Uurdienst
Eveneens vanaf 3 april wordt de bestaande anderhalfuursdienst omgezet in een uurdienst op maandag t/m vrijdag. Dat betekent dat elk uur een bus vertrekt in beide richtingen.

Op zaterdag zal één keer per twee uur een rit vertrekken in beide richtingen.

Tarieven en in april gratis vervoer
De buurtbus kent een apart tariefsysteem. Vervoerbewijzen zijn verkrijgbaar bij de chauffeur van de buurtbus. Het assortiment bestaat uit één-, vier- en tienrittenkaarten, zowel in voltarief (blauw) als in reductietarief (roze).

Ter promotie van de buurtbus kunnen reizigers in demaand aprilgratis reizen met de buurtbus.

De huidige tarieven van de bus zijn per rit over het hele traject, een enkeltje met reductie 1 euro en een enkeltje vol tarief 1,60 euro.

Bij een tien rittenkaart wordt dit respectievelijk 0,67 cent en 1,14 euro

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug