RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Veenland turnsters presteren prima in 2e voorronde

Datum: 21 maart 2006
Bron: Ingezonden stukken
Op zaterdag 18 maart werd de tweede en tevens laatste voorronde gehouden voor de turnsters in cluster 2.

Voor Veenland deden er in totaal 17 turnsters mee. Helaas was Inge Nagtegaal ziek. In de eerste ronde turnde Judith Damen en Merel Garssen hun wedstrijd. Voor Merel de eerste wedstrijd voor dit seizoen. Ze begonnen sterk op de sprong. Ook de brug ging prima.Merel turnde voor het eerst een mooie salto af en voor Judith ging het zelfs zo goed dat ze het een na hoogste cijfer kreeg.

Helaas was er op de balk hier en daar een foutje, maar de vrije oefening verliep bijna foutloos. Judith was even de weg kwijt maar herstelde prima. Deze prestatie leverde voor Judith de 9de plaats op en voor Merel een 13deplaats. In de andere baan de grootste groep turnsters van Veenland maar liefst 7 senioren. Sabine van Egmond, Linda Bos,Kimberley Schaaphuizen,Suzanne Tap,Joyce vd Zon,Rosanne Dormaar en Stefanie Hesselink.

Ze begonnen op vloer met hun vrije oefening hun wedstrijd goed. Hier en daar was er een de weg kwijt maar dat had de jury niet in de gaten. Op naar de sprong. Voor Stefanie een kwelling die pegasus maar met enige omkoperij en een kwarktaart in het vooruizicht sprong ze toch een mooie overslag. Dus dat wordt smullen. Ook de andere sprongen zonder problemen en Kimberley sprong zelfs de beste overslag van iedereen . Gevolgd door Joyce. Brug verliep helaas wat minder. Ook op de balk verliepen niet alle oefeningen helemaal zo als het hoort.

Sabine werd 4de ,Kimberley 6de,Linda 9de, Suzanne 14de,Joyce 15de,Rosanne 17de en Stefanie 19de. De volgende ronde hadden we het rustig alleen Babs Kouwenberg turnde haar wedstrijd. Ze turnde een prima wedstrijd. Geen grote fouten en ze eindigde op een prima 6de plaats. In de derde ronde was het de beurt aan de jeugd turnsters Carrien de Jong, Denise Oudshoorn en Maud Kouwenberg. Ze begonnen de wedstrijd met prachtige oefeningen aan de brug. Carrien scoorde hier het hoogste cijfer van de dag. De balk ging helaas niet bij iedereen vlekkeloos.

Op de vloer bij de vrije oefening moesten onze turnsters met de sneltrein mee en waren ze iets eerder dan de muziek klaar. Als laatste de sprong. En ook hier moest er omkoperij aan te pas komen. Dit keer werd er een zak paas eieren ingezet. En ja hoor ook Carrien liet zich de paaseieren niet aan haar neus voorbij gaan en sprong alsnog een mooie overslag over de pegasus. Carrien eindigde in het totaal op een mooie 5de plaats,Denise werd 20ste en Maud (ondanks de koorts de hele wedstrijd geturnd) behaalde de 24ste plaats. In de andere baan turnde Melissa Wijngaarden, Debora Meyers, Danielle van Diemen en Tanja Kamp hun wedstrijd bij de pupillen 1. Ze begonnen hun wedstrijd op de vloer. Er waren hier en daar een paar kromme benen en hier dacht Tanja misschien als ik het nu snel doe dan ziet de jury misschien niet alles. Ze vloog over de mat. Gauw door naar de sprong waar keurige overslagen over de kast gemaakt werden.

Het derde toestel was de brug en Debora had er zin in met hoge zwaaien scoorde ze het hoogste cijfer. Ook de andere meiden draaide een prima oefening. Op naar de balk, de vorige wedstrijd werd hier heel laag gescoord dus we hadden hard geoefend en niet zonder resultaat want dit keer werden er dikke voldoendes gehaald en Melissa behaalde zelfs het een na hoogste cijfer. Hier door behaalde ze een plek op het podium en wel de derde plaats. Debora werd 17de , Tanja 18de en Danielle 20ste.

Nu afwachten wie zich geplaatst heeft voor de finale op 22 april.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug