Notice: Undefined variable: aExtraHeaders in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 89

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/hoisen6926/domains/petershotnews.nl/public_html/controllers/news.cont.php on line 98
Heren Atalante winnen met 3-1 van Haarlem - Peters Hotnews.nl
Peter Bakker Nieuws en Fotografie Bakker Media RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

Heren Atalante winnen met 3-1 van Haarlem

Datum: 20 maart 2006
Bron: Ingezonden stukken
De heren van Atalante hebben een goede overwinning weten te behalen op Haarlem. Met een complete selectie en invalcoach Lex Beijer wisten de mannen, nadat zij de 1ste set ruimschoots verloren (15-25), de 3 daarop volgende sets te pakken. Door deze winst kunnen zij 4 punten aan hun puntentotaal toevoegen. Geen overbodige luxe, temeer Haarlem op het moment van spelen 3 wedstrijden minder gespeeld had en maar 4 punten minder dan Atalante. Dat Atalante thuis onverslaanbaar is met coach Lex Beijer, bleek gisteravond wederom.

Met Frans Roos en Bouke Bresser op de bank begon coach Beijer aan de wedstrijd. Tweede spelverder Rick de Groot begon in de basis. Of het nu de zenuwen waren, of het feit dat wederom zijn ouders en vriendin op de tribune stonden, hij had moeite de bal op de juiste manier te spelen. Deze volleybalterm (2 x spelen) betekent niets meer dan dat de bal niet in 1 x in een vloeiende beweging gespeeld wordt. De scheidsrechter betrapte Rick hier meerdere keren op. Gevolg was een direct punt voor Haarlem. Aan het eind van de eerste set werd eerste spelverdeler Frans Roos ingebracht om het tij te keren, maar dit bleek tevergeefs. Haarlem pakte de 1ste set met 15-25.

In de 2de set kwamen Bouke Bresser en Frans Roos binnen de lijnen. Duncan van Senten en Rick de Groot zaten op de bank. Met deze omzetting kwam er meer rust in de ploeg. Hierdoor kwam Atalante steeds meer in hun vertrouwde spelletje terecht. Punt na punt werd gemaakt en de pass lag perfect. Met de nodige servicedruk werd de slechtste passer aan Haarlemkant voortdurend opgezocht. Hierdoor kwam er de nodige druk van Atalantezijde wat resulteerde in een kleine voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en daardoor pakte Atalante de 2de set knap met 25-20.

In de 3de set was er een omzetting te noteren aan Atalantekant. Rick de Groot kwam binnen de lijnen voor Frans Roos. De mannen kregen duidelijk instructies mee van Lex. Rick speelde de sterren van de hemel deze set. Met zijn goede set-ups lieten ook de aanvallers van Atalante zich gelden. Een ruime voorsprong werd genomen, maar aan het eind van de set stokte de productie van de aanvallers. Fout op fout werd gemaakt, maar ook de blokkeerders van Haarlem waren goed op dreef. Atalante had een voorsprong van 23-19 en moest dit toch simpel kunnen afmaken. De werkelijkheid was totaal anders.

Haarlem pakte punt voor punt terug en dat was het sein voor Lex om in te grijpen. Om ook meer lengte voor aan het net te krijgen, bracht hij Frans Roos weer binnen de lijnen voor Rick de Groot. Dit gaf resultaat. Inmiddels was de stand 24-24 geworden en was Haarlem aan service. Zij maakten het punt en kwamen dus op matchpoint. Atalante weigerde te capituleren en pakte het punt direct terug, 25-25. Atalante had hierdoor de service terug en direct werd de zwakste passer opgezocht. Dit had het gewenste effect, de pass werd slecht onder controle gebracht en hierdoor was het een punt voor Atalante. Het matchpoint wat daardoor ontstond, werd door Atalante wel benut. De serve werd weer niet goed onder controle gebracht door Haarlem en met een alles of niets poging belande de bal in het net en was setwinst (27-25) en feit.

In de 4de set kwam Duncan van Senten weer binnen de lijnen voor Bouke Bresser. De 4de set werd er frank en vrij gespeeld door Atalante. Diverse combinaties werden gespeeld en er werd naar hartelust gescoord door de Vinkeveners. Haarlem werd van meet af aan onder servicedruk gehouden, wat resulteerde in een ruime voorsprong. Deze ruime voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, hoewel Haarlem nog sterk op kwam zetten aan het einde van de 4de set. Echter wilde Atalante het niet zover laten komen als de 3de set. Aangemoedigd door een overvolle tribune en een aantal dames van het 3de team, die direct na hun wedstrijd op de bank van H1 plaats namen om de telling over te nemen en de heren naar setwinst te schreeuwen. Dit lukte ook en met een 25-21 eindstand waren de 4 punten binnen. De eerstvolgende wedstrijd is op een zaterdag en wel op 25 maart a.s. Plaats van handeling zal Amsterdam zijn, te weten de Wibauthal. Tegenstander is het team van US H6. Aanvang van de wedstrijd is 17:00 uur.

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34