RSS Feed Petershotnews.nl TWITTER

HOTNEWS

De Amstel is op zoek naar waterpoloërs vanaf 8 jaar

Datum: 20 maart 2006
Bron: Ingezonden stukken
Uithoorn, De Ronde Venen - Zwem- en polovereniging De Amstel uit Uithoorn heeft naast een grote diploma-zwemafdeling ook een fanatieke wedstrijd-zwemploeg, een zo mogelijk nog fanatiekere groep conditie-zwemmers en een héél enthousiaste waterpolo afdeling.

Binnen het waterpologebeuren zijn verschillende teams actief; heren, dames, heren-jeugd, aspiranten en pupillen. Daar er minimum- en maximumleeftijden gesteld worden door de KNZB voor deze teams schuiven de spelers automatisch door naar een volgend team; vandaar deze oproep.

Aan het begin van het volgend seizoen zal een deel van de pupillen doorgaan naar het aspirantenteam (12 tot 16 jaar) en komt er een aantal plaatsen beschikbaar in het pupillenteam.

De Amstel heeft sinds 2jaar een pupillenteam; met succes en plezier spelen jongens en meisjes gemengd in één team. Het pupillenteam speelt gemiddeld 10 wedstrijden per seizoen in de competitie van KNBZ-kring Amsterdam/'t Gooi. De leeftijd van de spelers in het pupillenteam vanaf 8 jaar, als je ouder bent dan 12 jaar ga je naar de aspiranten. Je speelt in teams van 5 tegen 5. Het veld waar je in speelt is 20 bij 14 meter. De speeltijd is 4 x 3 minuten netto, dus als de scheidsrechter fluit dan stopt ook de tijd.

Er wordt vaak gedacht, dat waterpolo een harde sport is maar dat is zeker niet waar.

Je moet wel beschikken over een goed uithoudingsvermogen en een redelijk spelinzicht, maar dat leer je tijdens de trainingen, die op vrijdagavond in zwembad de Otter in Uithoorn worden gegeven. Dus, of je nu een jongen of een meisje bent, je mag gewoon meespelen.

Lijkt het jou wel leuk, kom dan eens vrijblijvend meetrainen op de vrijdagavond van 19:30 tot 20:15 uur in zwembad de Otter in Uithoorn. Je bent altijd welkom.

Wil je eerst eens komen kijken, ook dan ben je van harte welkom. Wil je alleen maar even surfend snuffelen? Kom dan langs op www.zpv-de-amstel.nl

laatst bijgewerkt op: 16 nov 2016 13:34Terug